Λιμενική καταδίωξη για τον εντοπισμό διακινητή μεταναστών που επιχείρησε τη μεταφορά της στο νησί της Σύμης, καταγράφηκε το μεσημέρι της 13ης Αυγούστου 2015, με αποτέλεσμα εκείνος να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές και οι λιμενικοί να διασώσουν ηλικιωμένους μετανάστες από τα βράχια που τους πέταξε!

Ηλικιωμένοι μετανάστες "πεταμένοι" στα βράχια!

Ηλικιωμένοι μετανάστες «πεταμένοι» στα βράχια!

Στις 13 Αυγούστου 2015 και ώρα 15.00, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα δια θαλάσσης με σκάφος Λετονικής ακτοφυλακής, στο οποίο επέβαινε και σύνδεσμος της Υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Σύμης, εντοπίστηκε ύποπτο Θ/Γ σημαίας Τουρκίας, χρώματος λευκού με μπλε γραμμή, κοντά στη ν. Σεσκλί Σύμης. Περιπολία εκτελούσε η Υπηρεσία και από ξηράς με όχημα.

Κατά τη διάρκεια προσπάθειας για τη διενέργεια νομότυπου ελέγχου στο ύποπτο Θ/Γ από σύνδεσμο της Υπηρεσίας, ο καπετάνιος του ανέπτυξε ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να εμβολίσει σκάφος Λετονικής Ακτοφυλακής. Ύστερα από καταδίωξη κατάφερε να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές. Αμέσως μετά εντοπίστηκε ικανός αριθμός παράτυπων μεταναστών στην περιοχή, οι οποίοι συνελήφθησαν από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης.

Οι λιμενικοί στη Σύμη, σώζουν τους μετανάστες

Οι λιμενικοί στη Σύμη, σώζουν τους μετανάστες

Σκάφος της Λετονικής Ακτοφυλακής, στο οποίο επέβαινε κλιμάκιο της Υπηρεσίας της Σύμης, εντόπισε και προέβη σε διάσωση και τριών ηλικιωμένων ανδρών που είχαν εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή. Οι αλλοδαποί, είναι υπήκοοι Συρίας και αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Με τη σειρά τους παραδόθηκαν στο Α.Τ. Σύμης, λόγω αρμοδιότητας.

Τους παραδίδουν στο Α.Τ. Σύμης

Τους παραδίδουν στο Α.Τ. Σύμης

Leave a Reply

Your email address will not be published.