Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της δομής του ΠΕΔΥ και του ΙΚΑ στην Κω απασχόλησαν σειρά διαδοχικών συναντήσεων του βουλευτή Ηλία Καματερού και στελεχών της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω σε επιτόπια επίσκεψή τους τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Ο Ηλίας Καματερός ανέλυσε τον κυβερνητικό προγραμματισμό στη συνάντηση με τον προϊστάμενο  της Τοπικής Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ κ. Γερούκαλη και τον αναπληρωτή προϊστάμενο, κ. Παπαβασιλείου, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ασφαλισμένους συμπολίτες μας.

Έκανε λόγο για αξιοποίηση της κτιριακής υποδομής και του εξοπλισμού της μονάδας, που απαξίωσαν με την πολιτική τους οι κυβερνήσεις  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενώ οι γιατροί του ΠΕΔΥ κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις στην ίδια κατεύθυνση.

Στη συνάντηση του Ηλία Καματερού με τον διευθυντή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ κ. Χατζηδαυίδ και εργαζόμενους στο Ίδρυμα τέθηκαν σημαντικά θέματα που ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους.

Μεταξύ αυτών, η παράταση της ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων, η ενίσχυση  του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, η αναμόρφωση προς όφελος των ασφαλισμένων του ασφαλιστικού συστήματος, μέτρα για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας, αλλά και η στελέχωση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι όπως γινόταν στο παρελθόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.