Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Black Monday.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Καρπάθου, έχουν ήδη προχωρήσει στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν τρεις ανήλικοι. Κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας, πρόκειται για τρεις ανήλικους αλλοδαπούς που μένουν στην Κάρπαθο και φέρονται να εμπλέκονται σε πάνω από 30 κλοπές!

Η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη και η σχετική δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι εμπλεκόμενοι, ανήλικοι, φέρονται να έκλεβαν κυρίως εξοχικές κατοικίες στο νησί της Καρπάθου.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν αφού ολοκληρωθεί η σχετική προανακριτική διαδικασία και ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία. Οι νεαροί κρατούνται στο Αστυνομικό Κρατητήριο της Καρπάθου, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, την ερχόμενη Παρασκευή με το πλοίο της γραμμής, ώστε να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες που τους βαρύνουν και να κινηθεί η περαιτέρω διαδικασία.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., για τις κλοπές στην Κάρπαθο!

Εξιχνιάστηκαν χθες (23.02.2016), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενέργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου, τριανταπέντε (35) περιπτώσεις κλοπών που διέπραξε τριμελής ομάδα ανηλίκων, κατά το τελευταίο 10μηνο στο νησί. Συνελήφθησαν τρεις νεαροί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 15, 15 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Επίσης συνελήφθησαν και οι γονείς τους, συνολικά έξι άτομα, ηλικίας από 36 έως 49 ετών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο λεπτομερούς αστυνομικής έρευνας και συνδυαστικής αξιοποίησης στοιχείων εξακριβώθηκε πλήρως ο τρόπος ενέργειας των ανηλίκων δραστών και τα κριτήρια επιλογής των στόχων τους.

Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε από τη μελέτη της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οι νεαροί Αλβανοί τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2015 έως την 20.02.2016 διέπραξαν συνολικά 35 διαρρήξεις-κλοπές από εξοχικές
κατοικίες, επιχειρήσεις θερινής λειτουργίας, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία, ιερούς ναούς και σχολικές μονάδες, αφαιρώντας χρήματα, μικρά χρηματοκιβώτια «safe-box» και διάφορα αντικείμενα-συσκευές.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων:
•    Την 20.02.2016 βραδινές ώρες παραβίασαν δυο αρτοποιεία και αφαίρεσαν
χρηματικά ποσά
•    Την 16.02.2016 παραβίασαν δυο φορές (μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες) το ίδιο εστιατόριο και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά
•    Την 07.02.2016 βραδινές ώρες παραβίασαν ξενοδοχείο και αφαίρεσαν
χρηματοκιβώτιο «safe box» που περιείχε έγγραφα
•    Την 06.02.2016 βραδινές ώρες παραβίασαν εστιατόριο και αφαίρεσαν
μαχαίρια επαγγελματικής χρήσης και χρηματικό ποσό
•    Τον Ιανουάριο του 2016 παραβίασαν δυο ξενοδοχεία, μια σχολική μονάδα
και μία κατοικία, αφαιρώντας χρηματικά ποσά
•    Το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος του 2016 παραβίασαν πέντε
ξενοδοχεία, δυο εστιατόρια, μια κατοικία και σχολική μονάδα, αφαιρώντας
χρηματικά ποσά
•    Tο χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2015 έως την 17.02.2016
εισήλθαν σε Ιερούς Ναούς και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.
•    Το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015 μπήκαν σε εστιατόριο,
κατοικία και δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν
χρηματικά ποσά.
•    Το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2015 έως το Φεβρουάριο του 2016
παραβίασαν δυο κατοικίες και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά
•    Τους καλοκαιρινούς του 2015 παραβίασαν το ίδιο ξενοδοχείο τρεις φορές,
καθώς και τέσσερις Ιερούς Ναούς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ένας από τους ανηλίκους κατηγορούμενος είχε παραβιάσει προ διετίας σχολική μονάδα, αφαιρώντας χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
•    Το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ
•    Δυο χρηματοκιβώτια «safe-box»
•    Διαρρηκτικά εργαλεία
•    Διάφορα μικροαντικείμενα, προϊόντα κλοπής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, μόνο δυο από τις εξιχνιασθείσες κλοπές είχαν καταγγελθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου, το οποίο συνεχίζει να διερευνά τυχόν συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.