ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου διαβιβάστηκε χθες το βράδυ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε βάρος ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην πόλη της Ρόδου και τεσσάρων ακόμη ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση μαστροπείας, σωματεμπορίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου.

ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ

Όπως είχε αποκαλύψει χθες, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015, το Black Monday.gr, από την Τρίτη το απόγευμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τη διερεύνηση υπόθεσης σωματεμπορίας στη Ρόδο. Στην Ασφάλεια είχαν προσαχθεί ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην πόλη της Ρόδου, ένας ακόμη άνδρας και τρεις γυναίκες που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση σωματεμπορίας, μαστροπείας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη και οι ακριβείς κατηγορίες που τους βαρύνουν κατά περίπτωση προσδιορίστηκαν χθες το βράδυ, αφού η δικογραφία διαβιβάστηκε στις Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες είχαν ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις από το πρωί. Οι προσαχθέντες βρίσκονταν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και παρέμεναν στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της έρευνας των αστυνομικών.

Οι ίδιοι φέρονται να κατηγορούνται από γυναίκα που υποστηρίζει ότι την εξανάγκασαν να εκδίδεται.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι Άκης Δημητριάδης και Στέλιος Αλεξανδρής.

Το όχημα του 52χρονου που κατασχέθηκε

Το όχημα του 52χρονου που κατασχέθηκε

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που κατακρατούσε αλλοδαπή με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη Ρόδο. Συνελήφθησαν ο 52χρονος αρχηγός και τέσσερα μέλη του παράνομου κυκλώματος

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, βιασμού, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Εξαρθρώθηκε χθες (19.08.2015), ύστερα από επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη κατακράτηση αλλοδαπής με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση.

Τα έγγραφα και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Τα έγγραφα και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, από τους οποίους δυο άνδρες ηλικίας 52 και 45 ετών και δυο γυναίκες ηλικίας 52 και 21 ετών, καθώς και μια 32χρονη υπήκοος Ουκρανίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, βιασμού, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, την ανάλυση και τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, διασαφηνίστηκε το πεδίο των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:

•    διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση,
•    διευκρινίστηκε ο ρόλος τους και η ιεραρχική τους σχέση,
•    διακριβώθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις και διασυνδέσεις,
•    εξακριβώθηκε η μέθοδος δράσης (modus operandi) και ο σκοπός τους, καθώς επίσης
•    προσδιορίστηκαν οι επιμέρους παράνομες ενέργειες και πράξεις τους.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τη μελέτη της υπόθεσης, ο 52χρονος έχοντας αρχηγικό ρόλο «ψάρευε», χρησιμοποιώντας μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευπαρουσίαστες αλλοδαπές γυναίκες, προσφέροντάς τους εργασία
σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των μελών του παράνομου κυκλώματος, τις προμήθευε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία μετά την άφιξή τους στη χώρα μας, κατακρατούσε και στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο, περιόριζε την ελευθερία τους και τις εξανάγκαζε σε σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ειδικότερα, ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος και τη σύλληψη των μελών του, προχθές (18.08.2015) το βράδυ μετά από καταγγελία 22χρονης υπηκόου Ρωσίας για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και σεξουαλική
εκμετάλλευση, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος, αφού έπεισε την 22χρονη να μεταβεί στη Ρόδο στις 26.07.2015, παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και με εκβιαστικά μέσα – απειλές την
υποχρέωσε να εργαστεί διαδοχικά σε δυο διαφορετικά μπαρ με σκοπό την προώθηση της στην πορνεία.

Για να επιτευχθεί μάλιστα ο σκοπός της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης, την εξανάγκασε ο ίδιος (ο 52χρονος) δυο φορές σε συνουσία χωρίς τη θέληση της και την κρατούσε στην κατοικία του, περιορίζοντας την ελευθερία της.

Παράλληλα, ο 45χρονος, ιδιοκτήτης μπαρ, η 32χρονη υπήκοος Ουκρανίας και η 21χρονη ημεδαπή, εργαζόμενες στα επίμαχα μπαρ, είχαν αναλάβει την επιτήρηση και εποπτεία της 22χρονης Ρωσίδας.

Ρόλο επιτήρησης και εποπτείας είχε και η 52χρονη, σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, κατά το χρόνο που αυτός απουσίαζε από τη Ρόδο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 52χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

•    Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 22χρονης,
•    Ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτου προσώπου (αλλοδαπής γυναίκας), η προέλευση και ο σκοπός των οποίων ερευνάται,
•    Πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που χρησιμοποιούνταν για την ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων και εξασφάλιση νόμιμης εργασίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο ο 52χρονος μετέφερε την 22χρονη στα μπαρ, καθώς και ογδόντα (80) ναρκωτικά χάπια που κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και κρατούνται προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον της κα Ανακρίτριας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να σκιαγραφηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.