Εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ρόδου.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ρόδου λειτουργεί από το 1972 στο Βενετόκλειο και συστεγάζεται με το 1ο ΓΕΛ, το 3ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου.

Αποτελεί ως σχολείο την αληθινή, χειροπιαστή ευκαιρία για εκπαίδευση για κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που επιθυμεί την βελτίωση του βιογραφικού του με τη λήψη Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου. Και καθώς οι ανάγκες για βιοπορισμό δεν επιτρέπουν πάντα στους εργαζόμενους να φοιτήσουν σε ημερήσια σχολεία, το Εσπερινό μας Λύκειο καλύπτει απόλυτα αυτό το κενό. Δίνει ίσες ευκαιρίες στη γνώση, στην εκπαίδευση και αμβλύνει έτσι όλες τις κοινωνικές ανισότητες.

Η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ρόδου είναι τετραετής και έτσι καλύπτεται χρονικά με τον καλύτερο τρόπο η τριετής ύλη του ημερήσιου Λυκείου.

Στο σχολείο μας υπάρχει ένα εργαστήριο πληροφορικής και εργαστήριο Φυσικής, ενώ δεν λείπουν οι διαδραστικοί πίνακες και άλλα σύγχρονα μέσα για τη διδασκαλία.

Το δικό μας Εσπερινό Γενικό Λύκειο της Ρόδου δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να θεμελιώσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ- Σχ. Τουριστικών Επαγγελμάτων) με Πανελλαδικές Εξετάσεις. Προϋπόθεση είναι ο μαθητής να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον και την Γ’ τάξη Εσπερινού, να έχει ολοκληρώσει δηλαδή τουλάχιστον δυο χρόνια σπουδών σε Εσπερινό Λύκειο.  Έτσι οι απόφοιτοι εξετάζονται με διαφορετικούς όρους σε σχέση με τα Ημερήσια Λύκεια, διεκδικώντας ειδικό ποσοστό επί των συνολικών θέσεων στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας.

Μέσα στα πλεονεκτήματα του Εσπερινού Λυκείου είναι και αυτό για τους στρατευμένους μαθητές, που μπορούν να υπηρετούν τη θητεία τους παράλληλα με το σχολείο και με καθιερωμένο ξεχωριστό καθεστώς απουσιών, ώστε να μπορούν να προσέρχονται στις εξετάσεις στο τέλος του σχολικού έτους χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες τους!

Ωστόσο, εκτός από το ωρολόγιο πρόγραμμα το Εσπερινό Λύκειο αποτελεί και μια αληθινή κυψέλη πολλών δραστηριοτήτων γνώσης και πολιτισμού. Μερικές από αυτές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σχολικό έτος είναι ενδεικτικά : συμμετοχή σε πολιτιστικές-εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, παρακολούθηση της χορωδίας της ΕΡΤ στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού, μετάβαση στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης (Νεστορίδειο) για τα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου, συμμετοχή στο 7ο  Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου και άλλες.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Καθηγητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρόδου είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων και είναι εμπειρότατοι σε θέματα που αφορούν στη φύση και τη λειτουργία του σχολείου και κυρίως στις ανάγκες των μαθητών.

Το ωράριο μαθημάτων του σχολείου είναι από 19:00 μέχρι και 22:30.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέχρι και τις 30 Ιουνίου (ή για όσους δεν προλάβουν από 1η μέχρι και 15η Σεπτεμβρίου) από 19:30 έως και 21:00 το βράδυ.  Επικοινωνία στο τηλ. 2241025378 και στη διεύθυνση lykespro@sch.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.