Πνίγηκε ενώ ψάρευε στο Κιοτάρι ο Φιλήμονας Χριστοφόρου!

Τραγικό και άξαφνο θάνατο βρήκε ο Φιλήμονας Χριστοφόρου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο Ρ/Σ SKY 100.8 και στην Άννα Σαρρή, ο Τάκης Πότσος, παρασύρθηκε από τα κύματα στο Κιοτάρι, ενώ ψάρευε!

Ο αγωνιστής του ΚΚΕ, φέρεται γύρω στις 16.00, να είχε φύγει από το καφενείο, όπου καθόταν με φίλους του στα Λάερμα, ώστε να πάει για ψάρεμα σε θαλάσσια περιοχή στο Κιοτάρι. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Φιλήμονας Χριστοφόρου, παρασύρθηκε από τα κύματα, και μην έχοντας κάποιον μαζί του για να τον βοηθήσει, πνίγηκε!

Είχε αρχίσει να βραδιάζει, όταν η οικογένειά του, άρχισε να ανησυχεί διότι δεν είχε επιστρέψει ακόμη σπίτι του στα Λάερμα, όπου και διέμενε, ασχολούμενος επαγγελματικά με την κτηνοτροφία. Τότε ειδοποιήθηκε το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο και τον εντόπισε στη θάλασσα στο Κιοτάρι.

Η ανακοίνωση από την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ

φιλημΗ Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Φιλήμονα Χριστοφόρου, που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή.

Παιδί φτωχής, αγροτικής οικογένειας από τα Λάερμα της Ρόδου, από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο ΚΚΕ του οποίου παρέμεινε δραστήριο μέλος ως το τέλος της ζωής του και δεν υποχώρησε ποτέ, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο σ. Φιλήμονας έβαλε πλάτη σε δύσκολες εποχές, μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ Δούλευε ακούραστα στους πολύ σημαντικούς τομείς ευθύνης που του χρέωνε το κόμμα όποιοι και αν ήταν αυτοί.

Είχε διατελέσει Γραμματέας της οργάνωσης της ΚΝΕ, μέλος του Γραφείου της αχτιδικής και της Νομαρχιακής Επιτροπης, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής. Δράση είχε και στο συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο οποίο είχε διατελέσει και πρόεδρος.

Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με την ιδιότητα του σεμνού λαϊκού αγωνιστή.

Η κηδεία του πρόκειται να γίνει αύριο, Τρίτη 29/3 στις 4:00, στα Λάερμα.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά  του.

Η ανακοίνωση από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ αποχαιρετά το συναγωνιστή Φιλήμονα Χριστοφόρου που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα.

Ο Φιλήμονας, καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια των Λαέρμων της Ρόδου.  Σε όλη του τη ζωή, από νεαρή ακόμα ηλικία, είτε ως οικοδόμος – σιδεράς, είτε αργότερα ως οδηγός, υπηρέτησε τους αγώνες της εργατικής τάξης από την πρώτη γραμμή ακόμα κι όταν η υγεία του κλονίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ  και Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματο βιοτεχνών Ρόδου (Π.Α.Σ.ΕΒΕ)

Η  Γραμματεία   Ρόδου της  Πανελλαδικής  Αντιμονοπωλιακής  Συσπείρωσης Επαγγελματο Βιοτεχνών αποχαιρετά σήμερα  τον συναγωνιστή Φιλήμονα Χριστοφόρου που «έφυγε» ξαφνικά και πρόωρα για το «τελευταίο του ταξίδι». Ο θάνατός του αφήνει  ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας. Ο συναγωνιστής Φιλήμονας υπήρξε ένας σεμνός, ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για το δίκιο της υπόθεσης της εργατικής τάξης & και  για την καλυτέρευση της ζωής του Λαού για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο & ειρηνικό! Θα συνεχίσουμε στα χνάρια του αγώνα του μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια του Λαού μας!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναγωνιστές του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.