Ο Βασίλης Τοκάκης είπε ότι αποφάσισε να βάλει την υπογραφή 30 λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας και αφού είχε πληροφορηθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε συγκεντρώσει 49 υπογραφές

Υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έπειτα από πολύ… τρέξιμο, κατάφερε να είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει την προθεσμία υποβολής της υποψηφιότητάς του την Παρασκευή.

Ωστόσο, αμέσως μόλις συγκέντρωσε τις υπογραφές που απαιτούνταν, έσπευσε με μηχανή στη Συγγρού και αφού παραβίασε κάποιους φωτεινούς σηματοδότες, ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και κατέθεσε την υποψηφιότητα.

Όπως ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατάφερε να συγκεντρώσει τις υπογραφές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αν και απέδωσε την καθυστέρησή του και στο χάος που επικρατούσε στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

Όμως, ποιος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε την τελευταία υπογραφή του για τον Άδωνι Γεωργιάδη, επιτρέποντάς του ουσιαστικά να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ;

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η τελευταία υπογραφή προήλθε από το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, είχε αποφασίσει να μην υπογράψει για κανέναν, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε να το κάνει γιατί θεώρησε άδικο για μία υπογραφή να μην υποβληθεί η υποψηφιότητά του.

Τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη επιβεβαίωσε ο κ.  Τοκάκης ο οποίος είπε ότι αποφάσισε να βάλει την 50ή υπογραφή στην αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, 30 λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας και αφού είχε πληροφορηθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε συγκεντρώσει 49 υπογραφές.

Πάντως, ο Τοκάκης υπογράμμισε ότι η κίνησή του είχε συμβολικό χαρακτήρα και δεν σημαίνει στήριξη.

«Δεν συμφωνώ πολιτικά με τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν θα πάψω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε υποψηφίου, να διεκδικήσει την ψήφο της βάσης του κόμματός μας, όταν μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει 49 από τις απαιτούμενες 50 υπογραφές», διευκρίνισε.

«Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να σκεφτόμαστε με ανοικτό μυαλό και με την λογική των ίσων ευκαιριών για όλους και όχι με τη λογική των αποκλεισμών που μας έφτασε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο κ. Τοκάκης.

http://www.protothema.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.