Ποιος είναι ο 37χρονος Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΔ;

Η επιτυχία στην Κεντρική Μακεδονία και το σχέδιό του για την επόμενη ημέρας της παράταξης

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια περιοδείας, κοντά στους πολίτες

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του, κοντά στους πολίτες

Ο 37χρονος Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει το προνόμιο να ανήκει στη νέα γενιά του πολιτικού προσωπικού της χώρας, συνδυάζοντας σπουδές και διοικητική εμπειρία σε μια σειρά από κομβικές θέσεις, με πλέον σημαντική αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Σε μία εκλογική αναμέτρηση «κόντρα» στο σύστημα, ο δραστήριος Περιφερειάρχης, κατέκτησε το συγκλονιστικό ποσοστό του 72% και σήμερα αποδεικνύει πόσο έτοιμος είναι να οδηγήσει την παράταξη και τη χώρα, στην ανανέωση και στη νίκη. 

Η επιλογή του να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ., μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύει ότι ξέρει να αξιοποιεί τα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα, ενώ ταυτόχρονα με μία συμβολική κίνηση, όπως αυτή, βάζει υπογραφή ανανέωσης με σύμμαχο του, τη νέα γενιά.

Η Νέα Δημοκρατία, το Όραμα και το δίλημμα

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσιάζει το Όραμα και το Σχέδιο του, για την επόμενη μέρα στη ΝΔ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσιάζει το Όραμα και το Σχέδιο του, για την επόμενη μέρα στη ΝΔ

«Έχουμε να επιλέξουμε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα”, τόνισε στην πρόσφατη ομιλία του στην Αθήνα, διερωτώμενος:

«Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν»

Με την παραπάνω φράση, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, άνθρωπος που εκπροσωπεί και εκφράζει τη νέα γενιά (και όχι μόνο), έθεσε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο δίλημμα που αφορά στο παλιό και το νέο, με όλες του τις προεκτάσεις, ενώ κατέστησε σαφές ότι, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχει άλλο χρόνο.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο υπ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα της παράταξης, μέσα από τέσσερις άξονες: 

  • Μίλησε για μια Νέα Δημοκρατία ανοικτή σε όλα τα επίπεδα και τα όργανα του κόμματος, από τον Πρόεδρο και τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, μέχρι τη διαμόρφωση θέσεων, και την Περιφερειακή Οργάνωση.
  • Αναφέρθηκε σε μία παράταξη δημοκρατική, όπου η βάση θα έχει λόγο στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές, με την Εθνική Συνδιάσκεψη να διενεργεί τον απολογισμό όσων έχουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση των πολιτικών. Μάλιστα, προσδιόριζε ότι το 50% των υποψήφιων βουλευτών, θα αναδεικνύεται από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών.
  • Στόχος του Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι μια διαφανή Νέα Δημοκρατία, με άμεσο εξορθολογισμό των δαπανών και με οικονομικά στοιχεία διαθέσιμα σε όλους.
  • Χτίζει μία παράταξη συμμετοχική που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, αναβαθμίζοντας τον πολιτικό σχεδιασμό με ρόλο που δεν περιορίζεται στην αποστολή non-papers, αλλά θα παράγει πολιτική σε συνεχή επαφή με στελέχη, καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο υπ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε θητεία σε όλα τα όργανα με πρώτη αυτή του Προέδρου, που θα επιβεβαιώνεται κάθε 2 χρόνια και συνολικά δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 8.

Το Who is Who του 37χρονου υπ. Προέδρου

Η ώρα που η γενιά του Απόστολου Τζιτζικώστα, βγαίνει μπροστά

Η ώρα που η γενιά του υπ. Προέδρου Απόστολου Τζιτζικώστα, βγαίνει μπροστά, κάνει το επόμενο βήμα

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown University College της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London (UCL). Είναι άριστος γνώστης τριών ξένων γλωσσών, αγγλικών, γαλλικών και ισπανικών.

Σε ηλικία 22 ετών, εργάστηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων. Μαζί με τα αδέρφια του, δημιούργησε την εταιρεία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΑΕ», μια σύγχρονη μονάδα βιολογικών προτύπων.

Τα επιτεύγματα του αποφασιστικού και ενεργού Περιφερειάρχη

Ο υπ. Πρόεδρος της ΝΔ, περικυκλωμένος από πλήθος κόσμου

Ο υπ. Πρόεδρος της ΝΔ, περικυκλωμένος από πλήθος κόσμου

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με μία ομάδα ανθρώπων, δημιούργησαν ένα μοντέλο διοίκησης που πέτυχε να μειώσει και να παρακάμψει – όπου υπήρχε ανάγκη -το συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας. Πίστεψαν στη συνένωση δυνάμεων και επένδυσαν στη συνεργασία με φορείς της περιοχής, τα επιμελητήρια, τις τοπικές κοινωνίες και τον ιδιωτικό τομέα. Οι κόποι τους ανταμείφθηκαν.

Σε μόλις δύο χρόνια, κατάφεραν να αυξήσουν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 53% στο 93%, κατακτώντας την 1η θέση ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, σε ποσοστά απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Η συλλογική προσπάθεια, οδήγησε στην αποδέσμευση άνω των 400 εκ. ευρώ, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μόνο για το έτος 2014, αποδεσμεύτηκαν πάνω από 200 εκ. ευρώ σε έργα.

Η ομάδα του Απόστολου Τζιτζικώστα, επέλεξε να δώσει έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. Πρόκειται για δύο βασικούς πυλώνες, οι οποίοι και αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Περιφέρειας, αλλά και της χώρας. Πέτυχαν, να συνδέσουν τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της περιοχής και ενισχύοντας τη δυναμική των επιχειρήσεών του κλάδου.

Υ.Γ. Ο υπ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποδεικνύεται ότι γνωρίζει αρκετά καλά, να κερδίσει μάχες, αλλά και κοινωνικά στοιχήματα. 

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.