Πορεία διαμαρτυρίας στη Ρόδο, για το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Με αφορμή τα όσα καταγγέλλονται για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει τη φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων, σήμερα στις 07.30 το απόγευμα στη Ρόδο και  συγκεκριμένα έξω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Οι δηλώσεις στο Black Monday.gr:

Κώστας Γιαννόπουλος

Μέλος Διοίκησης ΕΚΡ – Μέλος του ΠΑΜΕ

«Κινητοποιούμαστε ενάντιο στο νέο μνημόνιο της καινούργιας κυβέρνησης που οι κόκκινες γραμμές της, μετατράπηκαν σε πράσινο φως. Από το σκίσιμο των μνημονίων περάσαμε σε νέα μέτρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Λύση οργάνωση, πάλη, συσπείρωση στα Σωματεία, για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές. Η εργατική τάξη έχει διέξοδο».

Πάρις Παπαθεοδώρου 

Γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

«Οι συνταξιούχοι είναι από τους ισχυρά πληττόμενους από τα μνημόνια, γι’ αυτό συμμετέχουμε σε όλους τους αγώνες. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε κόσμο, ο οποίος έχει βγει πλέον στη σύνταξη και θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, γιατί δεν αντέχουμε άλλο, ούτε από τις μειώσεις των συντάξεων και απαιτούμε να έχουμε όλα όσα χάσαμε».

Μιχάλης Κουτσουράκης

Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Μέλος ΕΚΡ

«Βλέπουμε γι’ ακόμη μία φορά μία άλλη κυβέρνηση και μάλιστα υπό τη σημαία της αριστεράς, να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, το λαό, είτε για τα εργασιακά, είτε για το ασφαλιστικό, είτε για τους φόρους. Εμείς λέμε ότι δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν τον κόπο μας, θα αντιδράσουμε, θα βγούμε στους δρόμους και θα απαιτήσουμε αυτά που χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα τους χαριστούμε σε καμία περίπτωση».

Πηγή: Black Monday.gr

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Ρόδο. Λίγο μετά τις 7.30 η συγκέντρωση ξεκίνησε. Ακολούθησε πορεία στα κέντρο της πόλης της Ρόδου που κατέληξε στην πλατεία Κύπρου όπου και έγινε η κεντρική ομιλία.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στη νέα συμφωνία μνημόνιο, στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα Νατοϊκή βάση στο ανατολικό Αιγαίο, πιθανότερα στην Κάρπαθο.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς αίτημα του ταξικού κινήματος είναι να προκηρυχθεί απεργία όταν κυβέρνηση φέρει τη νέα συμφωνία.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

11 Ιούνη 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.