Προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα στις εκλογές της ΝΔ δίνει σε όλες τις κατηγορίες νέα δημοσκόπηση της εταιρίας evoice για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Μετά το φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η κοινή γνώμη, οι ψηφοφόροι και οι Νεοδημοκράτες, δίδουν προβάδισμα στην κούρσα των εκλογών για την προεδρία του κόμματος στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη έρευνα μετά το φιάσκο των εκλογών του προηγούμενου μήνα ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται των συνυποψηφίων του και στο γενικό δείγμα και σε όσους δήλωσαν ότι σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές και σε όσους έχουν ψηφίσει ΝΔ έστω μια φορά.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣΣτο σύνολο των ερωτηθέντων και στην ερώτηση αν ψηφίζατε στις προσεχείς εκλογές ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα επιλέγατε, ο Απόστολος Τζιτζικώστας παίρνει ποσοστό 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,8%. «Κανέναν» ή «Δε θα πήγαινα» απάντησε το 18,2% του δείγματος.

Στην ίδια ερώτηση όσοι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν προτιμούν τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε ποσοστό 34%, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε ποσοστό 33,1%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 22,2% και τον Άδωνη Γεωργιάδη σε ποσοστό 9%.

Στην ίδια ερώτηση πρόθεσης ψήφου επίσης, όσοι ψήφισαν έστω μια φορά στο παρελθόν ΝΔ εκφράζουν επίσης την προτίμησή τους στον κ. Τζιτζικώστα. Τα ποσοστά είναι τα εξής: Τζιτζικώστας 29,2%, Μεϊμαράκης 25,8%, Μητσοτάκης 20,7% και Γεωργιάδης 8,4%.

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και διενεργήθηκε στο διάστημα 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου, σε 1.019 άτομα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.