ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥΠανελληνίως τίμησαν τη Ρόδο, την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, η Μαίρη Χατζηβασιλείου και ο σύζυγός της Παντελής Σαλονικιός, οι οποίοι διέπρεψαν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής 2015. Η Ροδίτισσα Μαίρη Χατζηβασιλείου, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος, ενώ ο σύζυγός της Παντελής Σαλονικιός, αναδείχθηκε νικητής του αγώνα με amir. 

Με φόντο το βουνό των Κενταύρων κρίθηκε τη Κυριακή 24 Μαΐου το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής 2015. Σε έναν αγώνα γνωστό για τη φυσική ομορφιά αλλά και για την μεγάλη δυσκολία του, αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Μαίρη Χατζηβασιλείου από τη Ρόδο με Georgina, ενώ νικητής του αγώνα στέφτηκε ο σύζυγός της, Παντελής Σαλονικιός με Amir.

Τα "90άρια" στις 6:00 με φόντο το χωριό Μηλιές Πηλίου
Τα «90άρια» στις 6:00 με φόντο το χωριό των Μηλεών

Με αφετηρία και τερματισμό την κτηνιατρική πύλη που είχε στηθεί από τον διοργανωτή όμιλο, τον ΙΦΟΜ, στη θέση «Κάδη» στη παραλία Κορόπης του Δήμου Μηλέων, τα ζεύγη ίππου-ιππέα καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν όλων των ειδών τα εδάφη – από παραλιακή άμμο μέχρι πέτρα και άσφαλτο – καθώς και μια υψομετρική διαφορά 370 μ. Και όλο αυτό σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό το λόγο η αγωνόδικος επιτροπή αποφάσισε το προηγούμενο βράδυ να επισπεύσει την ώρα εκκίνησης και των τριών κατηγοριών, ώστε να μην βρεθούν τα άλογα εκτεθειμένα στη μεσημεριανή ζέστη.

Έτσι, η κατηγορία Α’ CEN1*1-90 χλμ. ξεκίνησε πριν την ανατολή του ήλιου στις 05:30 αντί για 06:30 που είχε προγραμματιστεί αρχικά, ενώ οι κατηγορίες Β’- 60 χλμ.  και Γ’-30 χλμ. ξεκίνησαν στις 06:30 και 8:00 αντίστοιχα.

Ο αγώνας CEN1* – 90 χλμ.

11209459_10206121474932440_4686685908157348094_nΟκτώ ήταν τελικά οι συμμετέχοντες στον αγώνα CEN1*: Έφη Κουτσάφτη με Melini και Γιώργος Ζιακούλης με Merana O για τον ΙΟΠΙ, Σωτήρης Πατσιούρας με Koheilan-Salamon και Lucie Kubicova με Matyas για τον ΙΟΚΙΛ-Ρ.ΚΙΛ, Μαίρη Χατζηβασιλείου με Georgina και Παντελή Σαλονικιός με Amir για τον ΙΟΡΟΔ και Αντιγόνη Νταλιάνη με GA Nikias για τον ΙΟΜ και Δανάη Μιχελογιαννάκη με GA Nireas για τον ΑΟΙ.

Από την αρχή του 1ου Loop,  η ομάδα διασπάστηκε σε τρεις «ομάδες» με τους Δανάη Μιχελογιαννάκη με GA Nireas και Γιώργος Ζιακούλης με Merana O να προτιμήσουν να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους πιο συντηρητικά.

Το φράγμα Παναγιώτικο
Το φράγμα Παναγιώτικο

Δυστυχώς, το πρώτο loop επισκιάστηκε από τη πτώση της Lucie Kubikova στο φράγμα Παναγιώτικο μετά το 16ο χλμ. Όπως τα άλογα κατέβηκαν τροχάδην το κατηφορικό χωματόδρομο για τη γέφυρα του φράγματος, τα πέταλα του αλόγου της γλίστρησαν πάνω στο τσιμέντο χωρίς το ζώο να μπορεί να ξαναβρεί το πάτημά του και όπως έπεσε στο πλάι καταπλάκωσε την αναβάτριά του. Το άλογο ξανασηκώθηκε αμέσως αλλά το πόδι της Lucie ήταν ακόμα στον αναβολέα και έτσι σύρθηκε για λίγα μέτρα μέχρι που ελευθερώθηκε. Οι Παντελής Σαλονικιός και Μαίρη Χατζηβασιλείου έκλεισαν το δρόμο στον Matyas και κατάφεραν να τον πιάσουν από τα ινία. Έφη Κουτσάφτη και Σωτήρη Πατσιούρα κατέβηκαν από τα άλογα τους για να βοηθήσουν την συναθλήτριά που είχε χτυπήσει και στο πρόσωπο.

O Matyas της Lucie Kubikova
O Matyas της Lucie Kubikova

Σε δείγμα αλληλεγγύης και υγιούς ανταγωνισμού, η ομάδα των αθλητών των 90 χλμ. παρέμεινε μαζί με την άτυχη συναθλήτρια για 10-15 λεπτά μέχρι που έφτασε στο σημείο η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα της Λέσχης των Ειδικών Δυνάμεων του Νομού Μαγνησίας. Στη συνέχεια συνέχισαν τον αγώνα με βαριά καρδιά, όπως επισήμανε η Έφη Κουτσάφτη που περιέγραψε το συμβάν.  Οι γιατροί της ομάδας των γιατρών του Κόσμου που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα  και εξέτασαν τη Lucie, έκαναν τη πρώτη διάγνωση που ανακούφισε τους πάντες. Η Lucie, που εν τω μεταξύ είχε ξαναβρεί το χιούμορ της, στάθηκε στα πόδια της και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου χωρίς να χρειαστεί ασθενοφόρο. Το κράνος αλλά και το ελαφρύ ορειβατικό μποτάκι που κράτησε το πόδι της σταθερό κάτω από το βάρος του αλόγου, απέφυγε χειρότερο τραυματισμό. Τελικά με εξαίρεση το γόνατο της που υπέστη θλάση, τα υπόλοιπα τραύματα ήταν επιφανειακά.  Το άλογο της, ο Matyas, μεταφέρθηκε με τρέιλερ στη κτηνιατρική πύλη όπου εξετάστηκε από τους κτηνιάτρους χωρίς να διαπιστωθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός, πέρα των μικρών επιφανειακών εγκαυμάτων.

Ευχόμαστε στη Lucie και από αυτό το σημείο περαστικά και να την ξαναδούμε σύντομα ξανά στη σέλα και στους αγώνες!

Μετά το 2ο Loop αποκλείστηκαν οι Σωτήρης Πατσιούρας με Koheilan XIII-Salamon P και Δανάη Μιχελογιαννάκη με GA Nireas για μεταβολικούς λόγους, ενώ η Αντιγόνη Νταλιάνη με GA Nireas λόγω χωλότητας. Έτσι στο τελευταίο loop των 16 χλμ. παρέμειναν εντός αγώνα Σαλονικιός, Χατζηβασιλείου και Κουτσάφτη καθώς και ο Γιώργος Ζιακούλης, ο οποίος ξεκίνησε 37 λεπτά αργότερα.

Ο τερματισμός του Παντελή Σαλoνικιού με Amir
Ο τερματισμός του Παντελή Σαλoνικιού με Amir

Ο πρώτος που διέσχισε τη γραμμή τερματισμού ήταν ο Παντελής Σαλονικιός με Amir o οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 6 ώρες, 23 λεπτά και 19 δεύτερα. «Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ δύσκολη, όμως η ομορφιά του βουνού και τις περιοχής στις Μηλιές μας έδωσε κουράγιο και δύναμη να τερματίσουμε», δήλωσε ο Παντελής. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε το πρωτάθλημα και  τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος μετά από πολλή προπόνηση και πολύ αφοσίωση στο άθλημα. Είμαι υπερήφανος για την γυναίκα μου Μαρία Χατζηβασιλείου που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η ιππική αντοχή θέλει πολύ δουλειά και εγώ έδωσα τα πάντα τα τελευταία 3 χρόνια στο άθλημα. Επόμενος στόχος μας είναι μια καλή θέση στο βαλκανικό στο Russe

Η μεγάλη έκπληξη που δεν ήταν άλλη από την Melini της Έφης Κουτσάφτη, άρχισε να διαφαίνεται νωρίς στον αγώνα. Η νεαρή φοράδα κρατήθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στη κεφαλή μαζί με τους Amir και Georgina  και ανταπεξήλθε περίφημα στη δύσκολη διαδρομή. Τερμάτισε 2η, λίγα δευτερόλεπτα μετά τους Παντελή Σαλονικιό με Amir.

Έφη Κουτσάφτη & Melini
Έφη Κουτσάφτη & Melini

«Ο αγώνας ήταν πολύ τεχνικός και δύσκολος, λόγω σκληρού εδάφους, εναλλαγές στο υψόμετρο και τη διαφορά της θερμοκρασίας» δήλωσε η Έφη. « Αν και ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής η συμμετοχή μου, η Μελίνη τα κατάφερε περίφημα. Ήταν από την αρχή του αγώνα ανυπόμονη να καλύψει την απόσταση. Το μυαλό της ακόμη πιο ώριμο από τον προηγούμενο αγώνα. Η αλήθεια είναι πως με εντυπωσίασε. Είναι ένα πουλάρι με μονό 5 μήνες δουλειάς αλλά πολύ ταλέντο. Έχοντας κατακτήσει μια θέση στην εθνική μας ομάδα, σε λίγες βδομάδες θα ξεκινήσει την προετοιμασία για το βαλκανικό πρωτάθλημα και ελπίζω όλα να πάνε κατ ευχή.»

3η τερμάτισε με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά η Μαρία Χατζηβασιλείου με Georgina και συγκεντρώνοντας συνολικά 104 βαθμούς στους τρεις αγώνες πρωταθλήματος κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος 2015. Η Georgina – ένα ημίαιμο Ανδραβίδας με αξεπέραστο τροχάδην- ήταν το μόνο άλογο του πρωταθλήματος που κατάφερε να τερματίσει επιτυχώς και στους τρεις αγώνες.

Αξίζει να σημειώνουμε ότι η 9άχρονη φοράδα στα τρία χρόνια που συμμετέχει τώρα συστηματικά στους αγώνες  ιππικής αντοχής – αρχικά με τον Νίκο Καραδημήτρη για τον ΙΟΠΙ και από πέρσι με την Μαίρη Χατζηβασιλείου για τον ΙΟΡΟΔ – δεν έχει αποκλειστεί ποτέ για μεταβολικούς λόγους ή λόγω χωλότητας και της αξίζει πραγματικά ο τίτλος.

Μαίρη Χατζηβασιλείου & Georgina
Μαίρη Χατζηβασιλείου & Georgina στο 2o loop

«Η σκληρή καθημερινή προπόνηση είναι που επέφερε το αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα ιππικής αντοχής», δήλωσε η Μαίρη Χατζηβασιλείου. « Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα τόσο το δικό μου όσο και του άντρα μου Παντελή Σαλονικιού με τον οποίο προπονούμαστε μαζί καθημερινά και με στηρίζει σε όλα μου τα βήματα πάρα πολύ. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία σαν διοργάνωση με υπέροχους ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος υπήρχε όμορφο κλίμα και υγιής ανταγωνισμός μεταξύ όλων μας και αυτό είναι το πιο ευχάριστο. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι είμαι ευγνώμων για όλο αυτό που έζησα και να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν και ήταν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα με όποιον τρόπο

Μια θέση στην Εθνική Ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει και ο Γιώργος Ζιακούλης με την Merana Ο, αφού κατάφεραν να τερματίσουν επιτυχώς εντός χρόνου. Βρέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τελευταίοι και δεν ήταν λίγοι αυτοί που αγωνιούσαν για το αν θα κατάφερνε να τερματίσει εντός προαπαιτούμενου χρόνου. Τελικά η Merana είχε τις δυνάμεις να επιταχύνει στη διάρκεια του 3ου loop το οποίο διέσχισε με μέση ταχύτητα 15,232 χλμ/ώρα.

Γιώργος Ζιακούλης & Merana O
Τερματισμός Γιώργου Ζιακούλη & Merana O

« Η Μεράνα ήταν πολύ καλή και στα 3 loop» δήλωσε ο Γιώργος. «Ίσως την επηρέασε λίγο η μοναξιά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σχεδόν όλο τον αγώνα τον τρέχαμε μόνοι. Θα προτιμούσα τουλάχιστον ένα άλογο παρέα, αλλά σχεδόν από την αρχή του αγώνα ήμουν μόνος. Είχα προβλήματα κυρίως στο 3ο loop, θεωρώ, λόγω ελλιπούς σηματοδότησης. Παρόλα αυτά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Στο 3ο loop έπρεπε να βιαστώ. Δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου και χάνοντας επανειλημμένα το δρόμο είτε αμφιβάλλοντας αν πηγαίνω σωστά… με εκνεύριζε νομίζω. Εν τέλει όλα πήγαν πολύ καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που με βοήθησαν σε όλη την πορεία της Μεράνα ως εδώ, από τα τέλη του 2012 μέχρι σήμερα. Ιδιαιτέρως τη φίλη  μου Φωτεινή για τη στήριξή της. »

Ο αγώνας των 60 χλμ.

Ελένη Βήτου και Έλενα Τζώρτζη στην εκκίνηση
Ελένη Βήτου και Έλενα Τζώρτζη στην εκκίνηση

Η κατηγορία Β’- 60 χλμ είχε 7 συμμετέχοντες που ξεκίνησαν ανά ζεύγη: Μαρία Γαρδικιώτου με GA Rodanthi και Θανάσης Μυλωνάς με Evita από τον ΙΟΧΙ, Ελένη Βήτου με Viozoiki Victoria και Έλενα Τζώρτζη με Giasmi, και στη τελευταία τριάδα οι Χρήστος Τσάμπος με Daisy(ΙΟΚΙΛ-Ρ.ΚΙΛ), Βαλάσης Μπάρμπης με Chara (ΙΟΧΙ) και Δημήτρης Έξαρχος με Diablo Rosso για τον ΙΟΠΙ.

Τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν με επιτυχία μόνο ο Θανάσης Μυλωνάς με Evita από τον ΙΟΧΙ, ο οποίος και πήρε τη 1η θέση, και ο Χρήστος Τσάμπος με Daisy.  Οι υπόλοιποι αποκλείστηκαν λόγω χωλότητας, ενώ η Έλενα Τζώρτζη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στη διάρκεια του 2ου loop.

Diablo Rosso & Δημήτρης Έξαρχος
Diablo Rosso & Δημήτρης Έξαρχος

Δυστυχώς, ο Diablo Rosso έχασε στα τελευταία χιλιόμετρα του 1ου loop πέταλο και αν και ο Δημήτρης Έξαρχος του έβαλε κατευθείαν μποτάκι (τα οποία κουβαλάει πάντα σε σακίδιο μαζί του) το άλογο δεν κατάφερε να περάσει τον κτηνιατρικό έλεγχο. «Είχα την ατυχία να χάσω πέταλο κάπου στο 24 χλμ και συνειδητά αποφάσισα να περάσω vet test χωρίς πέταλο με το πιο πιθανό να κοπούμε όπως και έγινε», δήλωσε ο Δημήτρης. « Δεν ήθελα να καθυστερήσω και να χάσω χρόνο μέχρι να ασχοληθεί ο πεταλωτής αγώνα με το άλογο μου και έτσι μπήκα στην ουσία για έλεγχο σχεδόν σίγουρος ότι δε θα συνεχίσουμε στο δεύτερο loop. Έτσι το σκέφτηκα για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους. Κρίμα γιατί το άλογο μου ήταν σε απίστευτη φόρμα και πιστεύω θα καταφέρναμε να τερματίσουμε επιτυχώς τον αγώνα μας. Μάθημα ζωής αυτή η ατυχία να μην εξαρτώμαι από άλλους!»

Πήλιο: Βουνό και θάλασσα
Πήλιο: Βουνό και θάλασσα

Όσο για την διαδρομή και τον βαθμό δυσκολίας είπε: «Η ομορφότερη άλλα και η δυσκολότερη διαδρομή από άποψη φυσικής ομορφιάς και τερέν. Σαφώς βελτιωμένη με τις αλλαγές που έγιναν σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές άλλα πάλι είναι ο πιο εξαντλητικός και απαιτητικός αγώνας για άλογο και αναβάτη. Όμως την ευχαριστήθηκα. Αν εξαιρέσω το κομμάτι με την μεγάλη ανηφόρα μετά τους στάβλους του ΙΦΟΜ όπου είναι το πιο εξαντλητικό κομμάτι λόγω έντονης κλίσης, απόστασης και μορφολογίας εδάφους η διαδρομή είναι σκληροτράχηλη, απαιτητική αλλά πολύ ωραία. Συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι αθλητές -αναβάτες και ίπποι- που συμμετείχαν στον αγώνα ανεξαρτήτως θέσης και αποτελέσματος, και σαφώς στους πρωταθλητές!! Μπράβο τους!!  Θέλω επίσης να ευχηθώ ταχεία και καλή ανάρρωση στη Lucie και γρήγορα επιστροφή στη σέλα!»

Ο αγώνας των 30 χλμ.

Αραβάνι Power - Κώστας Ταγκλής με Αλεξάνδρα & Βαλασία Μπαλωτή με Ανδριάννα
Αραβάνι Power – Κώστας Ταγκλής με Αλεξάνδρα & Βαλασία Μπαλωτή με Ανδριάννα

Η κατηγορία Γ’ είχε δυστυχώς μόλις 4 συμμετοχές. Από τον ΙΟΠΙ αγωνίστηκαν οι  Έφη Γεροβασιλείου με Wiktorino και Γιώργος Μεταλλίδης με Fantasy, ενώ από τον ΙΟΦΟΜ η Βαλασία Μπαλωτή και ο Κώστας Ταγκλής με τα ντόπια αραβάνια Andrianna και Alexandra.

Τον αγώνα κατάφερε να τερματίσει επιτυχώς μόνο η Βαλασία Μπαλωτή με Andrianna, αφού ο Κώστας Ταγκλής με Alexandra αποκλείστηκαν λόγω χωλότητας. Οι δύο αθλητές του ΙΟΠΙ αφαιρέθηκαν στη διαδρομή και πήραν λάθος στροφή χωρίς να το αντιληφθούν και να διορθώσουν το λάθος τους, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και να μην πάρουν τη πρόκριση.

Fantasy με Γιώργος Μεταλλίδης
Γιώργος Μεταλλίδης με Fantasy

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας και η διαδρομή είχε κάποιο βαθμό δυσκολίας», δήλωσε ο Γιώργος Μεταλλίδης. « Δυστυχώς μπερδέψαμε λίγο την διαδρομή…αλλά όλα καλά!»

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα», είπε η Έφη Γεροβασιλείου. «Ήταν μια καλή διοργάνωση και ένας απαιτητικός τεχνικά αγώνας. Συμμετείχα με ένα νέο άλογο. Τερμάτισε και πέρασε επιτυχώς

Έφη Γεροβασιλείου με Wiktorino στο Vet
Έφη Γεροβασιλείου με Wiktorino στο Vet

τον κτηνιατρικό έλεγχο. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνιση του καθώς πρόκειται για έναν 7χρονο αραβικό επιβήτορα που ιππεύεται μόλις ένα μήνα για πρώτη φορά. Μια δική μου απροσεξία στην πορεία της διαδρομής με έκανε να παρεκκλίνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να πάρω την πρόκριση που είχα ως στόχο. Παρόλα αυτά ήταν μια καλή δοκιμασία για να δω τις δυνατότητες του άλογου μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Στόχος μας η πρόκριση στον επόμενο αγώνα

Συνοψίζοντας…

11269515_10206121824061168_3201107159576414871_nΟ 3ος Αγώνας Πρωταθλήματος  χαρακτηρίστηκε από την απαράμιλλη ομορφιά του πηλιορείτικου φυσικού περιβάλλοντος και την ποικιλία φυσικών τοπίων (θάλασσα- βουνό), τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της διαδρομής που απέκλεισε πολλά ζεύγη ίππου-ιππέα αλλά και τον μεγάλο αριθμό εθελοντών -29 στο σύνολό τους- που είχε κινητοποιήσει ο ΙΦΟΜ και συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και την άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά.

Αρνητικό σημείο ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων στα 30 χλμ που χτυπάει καμπανάκι για το μέλλον του αθλήματος και αποδίδεται στο μεγάλο κόστος συμμετοχής ενός αθλητή στο άθλημα της ιππικής αντοχής. Η ετήσια συνδρομή ιππέων (30 Ευρώ) και ίππων (40 Ευρώ) που έχει επιβληθεί στους αθλητές της ιππικής αντοχής, λειτουργεί ανασταλτικά για τη συμμετοχή νέων αθλητών στο άθλημα, που έχουν να καλύψουν με το καλημέρα- μεταξύ άλλων- και το κόστος έκδοσης διαβατηρίου του ίππου (100 Ευρώ), τη μεταφορά προς και από τον αγώνα -που απέχει σχεδόν πάντα μερικούς εκατοντάδες χιλιόμετρα- και τη συμμετοχή σε αυτό (50 Ευρώ).

Μαίρη Χατζηβασιλείου και Παντελής Σαλονικιός
Οι νικητές Μαίρη Χατζηβασιλείου και Παντελής Σαλονικιός από τη Ρόδο

Το άθλημα της ιππικής αντοχής αντλεί τους αθλητές της από την επαρχία, άνθρωποι που σταβλίζουν και συντηρούν τα άλογα τους σχεδόν πάντα με ίδια μέσα ενώ υπάγονται σε μικρούς επαρχιακούς ιππικούς ομίλους σκορπισμένοι σε όλη τη χώρα. Δεν μπορεί η Ιππική Αντοχή να καταντήσει άθλημα για λίγους προνομιούχους.  Και δεν επιτρέπεται από μια χώρα σαν την Ελλάδα, που το μεγαλύτερο της αγαθό είναι το φυσικό τοπίο, να λείπει το άθλημα της ιππικής αντοχής.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου Αγώνα Πρωταθλήματος μεταβείτε στη σελίδα της ΤΕΙΒΕ.

Πηγή: pieriasendurance.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.