Έλαβε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ακολούθησε η τελετή ορκωμοσίας της – Δείτε ποια ονόματα αναμένεται να αναλάβουν χαρτοφυλάκια μέχρι τις κάλπες – Αύριο αναμένεται να γίνει γνωστή η ημερομηνία των εκλογών

Υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε στις 20:00 η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με «αποστολή» να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές -η ημερομηνία διεξαγωγής των οποίων (20 ή 27 Σεπτεμβρίου, με επικρατέστερη την πρώτη) αναμένεται να γίνει γνωστή την Πέμπτη.

Η κυρία Θάνου ορκίστηκε πρωθυπουργός, αφού έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την εντολή να προχωρήσει στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης: σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας.

Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Ρουπακιώτης διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας -και πάλι- στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Στο υπουργείο Παιδείας τοποθετείται η Φρόσω Κιάου, δικηγόρος και πανεπιστημιακός, επίσης υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου -και πάλι στο υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, η πιο βασική τοποθέτηση θα είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, μια θέση την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τους τελευταίους μήνες.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής.


 

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές – Διαβάστε την ανακοίνωση της Προεδρίας – Υπουργός Οικονομικών ο Χουλιαράκης, Εξωτερικών ο Μολυβιάτης, Εσωτερικών ο Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μακρυδημήτρης – Πληροφορίες φέρουν υπουργό Πολιτισμού την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης και έπειτα από σχεδόν δύο ώρες τηλεφωνικών συνεννοήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ολοκλήρωσε τον κύκλο των συνεννοήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκαν να παραστούν σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαπιστώνοντας την αδυναμία σύγκλησης του Συμβουλίου, ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε τις διαβουλεύσεις με βάση την απόφαση να οριστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η κυρία Θάνου θα ορκιστεί πρωθυπουργός στις 20:00 απόψε το βράδυ, αφού λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή να προχωρήσει στον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Εις ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας.

Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ωστόσο, η πιο βασική τοποθέτηση θα είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, μια θέση την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τους τελευταίους μήνες.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 16:30:

Μετά το πέρας της διαδικασίας των κατά το Σύνταγμα διερευνητικών εντολών –η πρώτη παρασχέθηκε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, αμέσως μετά την παραίτησή του και επιστράφηκε επίσης αμέσως, και με δημόσια δήλωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δεύτερη παρασχέθηκε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 και αξιοποιήθηκε πλήρως και η τρίτη στον Πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και επίσης αξιοποιήθηκε πλήρως- οι οποίες δεν τελεσφόρησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε, κατά δέσμια αρμοδιότητα, στην διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «… ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών …».

Προς τούτο, από τις 14:45 της Πέμπτης 27ης Αυγούστου 2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαδοχικώς τηλεφωνική επικοινωνία –όπως άλλωστε ισχύει κατά την κοινοβουλευτική μας πρακτική προκειμένου περί σύγκλησης σύσκεψης των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- με όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, κατά την κοινοβουλευτική τους δύναμη, στους οποίους πρότεινε την εντός της ημέρας σύγκληση σύσκεψης, υπό την προεδρία του, προκειμένου να γίνει ύστατη προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής ή, εφόσον τούτο δεν καταστεί δυνατόν, προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής για την διενέργεια εκλογών.

Κατά τις ως άνω τηλεφωνικές επικοινωνίες ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως είχε ήδη καταστήσει σαφές και με τις δηλώσεις του κατά την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του (20.8.2015), η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται, κατά συνέπεια, να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη. Ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη. Ο Γενικός Γραμματέας του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη. Ο Γενικός Γραμματέας του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως, η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτης Καμμένος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως, η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος» κα Φώφη Γεννηματά απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.

Κατ’ ακολουθία της υπό τις ανωτέρω συνθήκες άρνησης του Πρωθυπουργού και Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, του Γενικού Γραμματέα του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, του Γενικού Γραμματέα του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτη Καμμένου να δεχθούν την σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να προσέλθουν στην σύσκεψη αυτή, η σύγκλησή της, κατά το γράμμα και το πνεύμα των προμνημονευόμενων διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος και την, ως σήμερα, διαμορφωμένη κοινοβουλευτική πρακτική, κατέστη άνευ αντικειμένου και απέτυχε, και ως προς τις δύο εκδοχές της, όπως περιγράφηκαν προηγουμένως.

Κατά τούτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται, κατά δέσμια αρμοδιότητα, να προχωρήσει αμέσως στην διαδικασία εφαρμογής των λοιπών διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «…και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά την λήξη της θητείας των Προέδρων των ως άνω τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, μόνον η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληρωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά δέσμια αρμοδιότητα, υποχρεούται ν’ αναθέσει την εντολή, για τον σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργήσει εκλογές, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου. Τούτο ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, της οποίας η ορκωμοσία ως Πρωθυπουργού θα γίνει σήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00. Ενώ η ορκωμοσία της υπ’ αυτήν Κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015, σε ώρα που θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της νέας Πρωθυπουργού.

Ποια είναι η Βασιλική Θάνου

Να σημειωθεί ότι η κ. Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975 και είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο, η οποία και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.Η κ. Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης.

Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου η κυρία Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Είναι πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εντάχθηκε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.

Βασιλική Θάνου: Ποια ειναι η πρώτη γυναίκα (υπηρεσιακή) πρωθυπουργός

Οι διερευνητικές εντολές δεν ευδοκίμησαν και έτσι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές – Ποια είναι η δικαστική διαδρομή της

Η πρώτη γυναίκα υπηρεσιακή πρωθυπουργός που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, από τη στιγμή που οι διερευνητικές εντολές δεν ευδοκίμησαν και διαπιστώθηκε η αδυναμία σχηματισμού νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Η κυρία Θάνου είναι η δικαστής εκείνη που είχε το σθένος να υποστηρίξει ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και παράνομο και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική κρίση.

Από τη θέση της προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η κυρία Θάνου έδωσε σκληρές μάχες υπερασπιζόμενη τον μόχθο και τα αιτήματα των συναδέλφων της, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις αρνητικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι καθ’ όλη τη δικαστική διαδρομή της συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση της απονομής δικαιοσύνης και στην επίλυση προβλημάτων που ανέκυπταν στην εφαρμογή του Δικαίου.

Η κυρία Θάνου είναι η δικαστής που είχε το σθένος να υποστηρίξει ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και παράνομο

Δύο ημέρες πριν από την εκπνοή του περασμένου Ιουνίου, ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου την -έως τότε αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος- κυρία Θάνου. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την προαγωγή στον βαθμό του προέδρου του Αρείου Πάγου δημοσιεύτηκε ύστερα από λίγες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά της στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Η κυρία Θάνου κάλυψε τη θέση του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρομάνου, ο οποίος αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης. Στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου θα παραμείνει η κυρία Θάνου για δύο χρόνια. Σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, η κυρία Θάνου, εκτός από πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι και πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας (το τελευταίο δικάζει αποκλειστικά αγωγές κατά δικαστών).

Και αυτό γιατί είναι η αρχαιότερη από τους τρεις προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου), καθώς οι πρόεδροι του ΣτΕ και του Ε.Σ. αποχώρησαν τον περασμένο Ιούνιο λόγω συνταξιοδότησης και οι νέοι πρόεδροι θα επιλεγούν το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση που θα αναδειχθεί.
Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου του Αρείου Πάγου, η κυρία Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος του Δ’ Πολιτικού Τμήματος που εκδικάζει αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Παράλληλα ήταν και πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Μετά την προαγωγή της στη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και παρέμεινε απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον Απρίλιο του 1975 και προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε πρόεδρο Εφετών το 2005.

Από το 2008 έως το 2014 με τον βαθμό του αρεοπαγίτη υπηρέτησε στο Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ από το 2014, όταν και προήχθη σε αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προήδρευε στο τμήμα αυτό.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Επίσης, έχει εκλεγεί πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τις δύο τελευταίες θητείες (2012-2014 και 2014-2016), ενώ η συνδικαλιστική της δράση στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι ουσιαστική κατά την τελευταία 15ετία από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ. Παράλληλα είναι μέλος της Ενωσης Αστικολόγων και της Ενωσης Δικονομολόγων.

Εχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή νομικά συνέδρια που αφορούσαν θέματα εξέλιξης του Δικαίου, αλλά και λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Εχει παρακολουθήσει νομικά συνέδρια, εντός και εκτός Ελλάδος, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Αρείου Πάγου και της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Επί έξι χρόνια ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει Αστικό Δίκαιο τους υποψήφιους συναδέλφους της, στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Η κυρία Θάνου γεννήθηκε στη Χαλκίδα, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Επιστημονική συμβολή

Η συμβολή της κυρίας Βασιλικής Θάνου στη νομική επιστήμη είναι σημαντική. Μεταξύ των εισηγήσεων που πραγματοποίησε σε συνέδρια είναι:

α) «Το Αστικό Δίκαιο και η Προστασία του Περιβάλλοντος», εισήγηση στο συνέδριο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 1997.
β) «Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης», εισήγηση στο συνέδριο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 2001.
γ) «Η αγωγή (εξ αναγωγής) του ασφαλιστή κατά των ασφαλισμένων προσώπων, σε περίπτωση εξαίρεσης από την ασφαλιστική κάλυψη», εισήγηση στο συνέδριο της Ενωσης Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης και Ασφάλισης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΝΔΙΑΑΤΑ), 2011.
δ) «Ποιος δεν θεωρείται τρίτος και δεν δικαιούται αποζημίωσης από τον ασφαλιστή, άρθρο 6§2 και άρθρο 7 του νόμου 489/1976», εισήγηση στο συνέδριο της Ενωσης Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης και Ασφάλισης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΝΔΙΑΑΤΑ), 2012.
ε) «Δικαστική Μεσολάβηση», εισήγηση στο συνέδριο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 2013.
στ) Θέματα από την πρόσφατη νομολογία του Αρείου Πάγου στις διαφορές αποζημίωσης από τροχαία ατυχήματα, Συνέδριο Επιθεώρησης Συγκοινωνιακού Δικαίου, 2014.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.