«Ένα χρόνο μετά το φιάσκο της περήφανης διαπραγμάτευσης και του καταστροφικού δημοψηφίσματος»

Βιώνουμε σήμερα μια πραγματικότητα που για τους περισσότερους νησιώτες θα έμοιαζε αδιανόητη πριν από ενάμισι χρόνο, ωστόσο είναι η καθημερινότητά μας.
Ασφαλώς τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία.
Έχοντας μια κυβέρνηση ιδεοληπτική, αναποτελεσματική, ανίκανη να διαχειριστεί κάθε πρόβλημα, από το πιο μικρά μέχρι τα μείζονα, οι αντοχές και οι ανοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν πλέον εξαντληθεί.
Κι αν η Αθήνα μπορεί να νιώθει ακόμη προστατευμένη, εμείς οι νησιώτες ζούμε καθημερινά με την ανησυχία για τους εθνικούς κινδύνους που διαγράφονται.
Την ίδια στιγμή, η οικονομία πνέει τα λοίσθια, μέσα στο συνεχιζόμενο καθεστώς της άγριας υπερφορολόγησης και των capital controls.

Με τον ΦΠΑ της Δωδεκανήσου να φεύγει πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», τιμωρώντας την νησιωτικότητα ως έγκλημα.

Το κόστος δυσβάσταχτο για όλους μας. Επιχειρήσεις που διαλύθηκαν ή που αγωνίζονται στο όριο της βιωσιμότητας, εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές τους, επαγγελματίες σε απόγνωση, νέοι που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, συνταξιούχοι με συνεχείς περικοπές και αδύναμο σύστημα υγείας, φόροι σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να δώσουν.
Ακόμα και ο τουρισμός που προσπάθησε να μείνει όρθιος παρά τον αβάσταχτο ΦΠΑ βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων χρόνων.

Εμείς, στη ΝΔ σε αντίθεση με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πιστεύουμε στην αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας, δεν ενοχοποιούμε τους παραγωγικούς Έλληνες, δεν τιμωρούμε τους Έλληνες που ξυπνάνε νωρίς το πρωί για να πάνε στη δουλεία τους, ούτε πιστεύουμε στην εξοντωτική φορολόγηση. Δεν μισούμε κάθε Έλληνα που παράγει, που επιχειρεί, που προσπαθεί, που θέλει κάτι καλύτερο για τα παιδιά του.
Καταλαβαίνουμε ότι για να ξανασταθούμε στα πόδια μας, χρειάζονται και άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και να στηρίξουμε τους μεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες.
Χρειαζόμαστε μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, όπως πολύ σωστά διακήρυξε ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με σχέδιο και υπευθυνότητα. Τώρα πια όλοι

γνωρίζουν πόσο μας κόστισε και πόσο μας κοστίζει ο λαϊκισμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις. Πόσο μας γύρισαν πίσω οι εγκληματικοί τους αυτοσχεδιασμοί.
Η παράταξή της ΝΔ διαχρονικά πιστεύει και αναδεικνύει τη αξίας της επιχειρηματικότητας, την ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και τη σημασία που έχει η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, για να δημιουργήσουμε εθνικό πλούτο που θα διανέμεται με δίκαιο τρόπο.
Στα τόσα χρόνια της κρίσης έχουμε υπεραναλύσει -και σωστά- τα λάθη μας. Τώρα είναι η ώρα να περιγράψουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να την ξεπεράσουμε. Η ΝΔ συμβάλλει έμπρακτα σε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Και οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε για την επιτυχία της.

Παύλος Μπακίρης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου

Leave a Reply

Your email address will not be published.