Ειρωνικό σχόλιο από τον ιταλό πρωθυπουργό – Άμεση απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών μέσω Twitter

Στις ελληνικές εκλογές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, κατά την συνεδρίαση της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος στη Ρώμη.
Πιο αναλυτικά, ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν έγιναν σημαντικές συνεδριάσεις του κόμματός μας μετά την νύχτα εκείνη κατά την οποία η συζήτηση για την Ελλάδα προσέλαβε πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Στις 8 το πρωί επετεύχθη μια συμφωνία, επί της οποίας, στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την δύναμη και το θάρρος να πάει σε εκλογές και να ζητήσει την συναίνεση του λαού του».

«Δεν αναφέρομαι, προς το παρόν, στη συζήτηση πολιτικής φύσης σχετικά με το τι είναι η αριστερά, αν κέρδισε η εξτρεμιστική ή η ανανεωτική Αριστερά. Περιορίζομαι στο να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν πολύ ως απειλή, αλλά κάπως λιγότερο στην φάση των εκλογών. Όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές» τόνισε ο κ. Ρέντσι και συμπλήρωσε: «Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε».

Και συνέχισε: «Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν στην σημερινή Ευρώπη υπάρχει ή δεν υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην δημοκρατία -στις μορφές κυβέρνησης του δήμου- και στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αλλά και στους κανονισμούς, τους νόμους, τις οδηγίες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και είναι ένα θέμα που αφορά την Δημοκρατία μας και την αντίληψή μας για την Δημοκρατίας μας».

Βαρουφάκης: Ξεφορτωθήκατε την ευρωπαϊκή Δημοκρατία

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη, λίγο αφότου δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι. Όταν εκβιάσατε τον Αλέξη, ξεφορτωθήκατε την ευρωπαϊκή Δημοκρατία και όχι εμένα, γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο λογαριασμό του στο Twitter.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.