Προσφυγικές ροές, επιβάρυνση της φορολογίας, ανεργία, συνεχείς περικοπές, η εξουθενωμένη οικονομία και η «διαλυμένη» πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είναι οι βασικοί παράγοντες που “ισοπέδωσαν” τον τουρισμό της. Οι επαγγελματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν πελάτες. Οι εταιρίες κάνουν συνεχόμενες εκπτώσεις, αλλά η ανταπόκριση δεν είναι η επιθυμητή.

Αναφορικά με τη μείωση του τουρισμού συγκριτικά με το 2015, μίλησε στην Black Monday.gr, ο αντιπρόσωπος της Blue Star Ferries στη Ρόδο, Σκεύος Μούγκρος. Το επιβατικό κοινό, έχει μειωθεί και η εταιρία αποφάσισε να το αντιμετωπίσει με την κάρτα seasmiles (υπάρχει εδώ και τρία χρόνια). Ουσιαστικά είναι μία εκπτωτική κάρτα, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τα οχήματα. Η Blue Star Ferries, αποφάσισε να στηρίξει τα προσφυγικά νησιά δίνοντας επιπλέον έκπτωση.

«Οι εκπτώσεις βοήθησαν Δωδεκανησιακά την κατάσταση. Από την πρωτεύουσα προς τα νησιά τα πράγματα είναι δύσκολα», δήλωσε ο κ.Σκεύος και συμπλήρωσε: «το θέμα είναι γενικό, η πολιτική κατάσταση της χώρας, οι φορολογίες, η αβεβαιότητα και η μείωση του εισοδήματος». «Παρόλο που αναμενόταν αύξηση λόγω της μείωσης στην Τουρκία, τελικά δεν έγινε τίποτα, οπότε είναι και η αγοραστική κίνηση του πελάτη», τόνισε ο κ.Σκεύος.

Το ίδιο θέμα έθιξε και η διευθύνων σύμβουλος της Dodekanisos Seaways Ειρήνη Σπανού. Η εταιρία αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες, εφάρμοσε εκπτώσεις από 20% έως 50%. Βέβαια, υπάρχει και η κάρτα Dodekanisos Bonus Ways, όπου προσφέρει 10% έκπτωση και δωρεάν εισιτήρια μέσω εξαργύρωσης των μιλίων. Θετικό, επομένως, θεωρεί η κ.Σπανού, αν η επιβατική κίνηση παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σχετικά με το απολογισμό της φετινής σεζόν θα γίνει τον Νοέμβρη.

«Κερδισμένα νησιά για αυτό το καλοκαίρι φαίνεται να είναι η Χάλκη, η Τήλος, η Νίσυρος, οι Λειψοί, η Πάτμος και το Αγαθονήσι. Το κόστος διακοπών είναι μικρότερο από τα μεγαλύτερα νησιά», τόνισε η κ.Σπανού και συμπλήρωσε «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλες τις επιχειρήσεις, όλου του φάσματος της οικονομίας, τις φοβίζει η παρατεταμένη, για έκτη χρονιά ύφεση».

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.