Η Αλίκη και η «χρυσή εποχή» της Καλλιθέας – Το Black Monday.gr, στο καμαρίνι της!

Η επίσημη ανακοίνωση

Την Κυριακή  28 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο   τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης έκθεση κοστουμιών από τις ταινίες της  Αλίκης Βουγιουκλάκη. Εκτίθενται  πάνω από 30  κουστούμια, από ταινίες και θεατρικέςπαραστάσεις της,  μεταξύ αυτών και αυτά που φόρεσε στην ταινία “Το δόλωμα” που γυρίστηκε στις Πηγές Καλλιθέας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣΗ έκθεση πλαισιώνεται και από προσωπικά αντικείμενα της αείμνηστης σταρ, δηλαδή στην ουσία θα εκτίθεται και το καμαρίνι της, φωτογραφίες και μουσική τις ταινίες της.

Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΡΜΑΕ, σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Αντιδημαρχία Τουρισμού και φιλοξενείται  στο χώρο των Πηγών της Καλλιθέας, γύρω από την μεγάληΡοτόντα. Η έκθεση  θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου και είναι ανοιχτή για το κοινό τις καθημερινές 1μμ-9μμ & τα Σ/Κ 2μμ-10μμ,  με είσοδο 2 €.

Τα κοστούμια της Αλίκηςεκτέθηκαν για πρώτηφόρατο2008 στον πολυχώρο  Αθηναϊδα στην Αθήνα, το 2013 στην Λάρισα και τώρα στην Ρόδο. Όπως συνέβη και στις προηγούμενεςεκθέσειςέτσι και εδώαναμένεται ότι η έκθεση θα   συγκεντρώσειτα φώτα της δημοσιότητας αλλά και πλήθοςκόσμου, μικρούς και μεγάλουςφίλους της πολυαγαπημένηςεθνικής μας σταρ.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της «ΔΕΡΜΑΕ»  κ. Γιάννης Κούρτης:

«Η έκθεση των κοστουμιών της  αγαπημένης σταρ, είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε μια λαμπερή στιγμή από ιστορία των Πηγών Καλλιθέας καθώς μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αλίκης το «Το Δόλωμα» γυρίστηκε εδώ. Αυτή την «χρυσή εποχή» της Καλλιθέας την εποχή εκείνη, θέλουμε να αναδείξουμε αλλά και να επαναφέρουμε σήμερα, με τις προσπάθειες μας και τις δράσεις που οργανώνουμε στον υπέροχο αυτό χώρο.Η  έκθεση αυτή λοιπόν είναι σημαντική όχι μόνο για τα κοστούμια της Αλίκης αλλά και γιατί αποτελεί συνέχεια της ένδοξης ιστορίας των Πηγών».

 

Το ρεπορτάζ του Black Monday.gr

«Έτσι είμαι εγώ. Αυτή είμαι εγώ. Το πρώτο θηλυκό», τραγουδούσε η Αλική Βουγιουκλάκη στην ταινία «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα», που προβλήθηκε το 1980. Η Αλίκη, μία Ελληνίδα star, ήταν πολλά περισσότερα. Ήταν από τις πλέον δημοφιλείς Ελληνίδες, αλλά έφυγε νωρίς στα 62 της έτη, στις 23 Ιουνίου 1996. Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, συμπληρώνονται 19 χρόνια από το θάνατό της.

«Τα κάνω στραβά και ανάποδα, αλλά στο τέλος μου βγαίνει σε καλό. Πάντα όταν κάνεις αυτό που νιώθεις, αυτό που πιστεύεις και την αλήθεια, στο τέλος κερδίζεις», είχε πει η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μία από τις συνεντεύξεις της, προσθέτοντας ότι «αυτό που έχουμε μέσα μας, η ψυχή μας, εάν μπορέσουμε να το φέρουμε στο πρόσωπό μας, να αντανακλά, τότε είμαστε ωραίοι. Εάν έχουμε ωραίο εσωτερικό κόσμο».

Το θεατρικό της ντεμπούτο το έκανε το 1953, με το έργο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής». Ένα χρόνο αργότερα εμφανίστηκε στην κινηματογραφική οθόνη με «Το Ποντικάκι». Πρωταγωνίστησε σε 41 κινηματογραφικές ταινίας και μάλιστα το «Χτυποκάρδια στο θρανίο» διασκευάστηκε και στα τουρκικά (όχι όπως σήμερα που συμβαίνει το αντίθετο). Η Αλίκη το 1960, έλαβε βραβείο ερμηνείας Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία της στην ταινία Μανταλένα.

Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη, πριν χάσει τη μάχη ενάντια στην επάρατη νόσο, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και στο δημοσιογράφο ΣΟΛΩΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ, στις 9 Μαρτίου 1996, είχε αναφερθεί στη «ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ», την οποία είχε αφιερώσει «στην τελευταία Ελληνίδα θεά», όπως είχε αποκαλέσει τη Μελίνα Μερκούρη, συμπληρώνοντας ότι τη στηρίζει στο δικό της όνειρο, που είναι η επιστροφή του απόδημου Ελληνισμού και η στήριξη των ακριτικών νησιών της Ελλάδας.  Η ίδια είχε δηλώσει καταβεβλημένη και κουρασμένη, χωρίς να γνωρίζει ότι είχε ξεκινήσει για εκείνην μία άνιση μάχη.

Σήμερα, 19 χρόνια μετά το θάνατο της Αλίκης, το Black Monday.gr, έχει την τιμή να δει και να σας παρουσιάσει θρυλικά κουστούμια της Ελληνίδας star, που φιλοξενήθηκαν στις Πηγές Καλλιθέας στη Ρόδο. Εδώ όπου γυρίστηκε η ταινία το Δόλωμα, στην οποία και πρωταγωνιστούσε, προβάλλοντας σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, το νησί των Ιπποτών. Τα κουστούμια της Αλίκης θα εκτίθενται στις Πηγές Καλλιθέας μέχρι και τις 30 Αυγούστου  2015, από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Σε αυτήν εκτίθενται και προσωπικά αντικείμενα της αείμνηστης Ελληνίδας star.

Η έκθεση για την Αλίκη ήταν και ο λόγος που είχε βρεθεί στις 3 Ιουνίου 2015, στο νησί της Ρόδου, ο γιος της Αλίκης Βιουγουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.