Στο Υπ. Οικονομικών, δύο χρόνια μετά,

ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στη Ρόδο!

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, είχαν κατατεθεί 73 αιτήσεις από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε Ιαλυσό, Πεταλούδες, Καλλιθέα, Αρχάγγελο και Αφάντου και οι οποίοι είχαν πληγεί από τις πλημμύρες που είχαν εκδηλωθεί στο νησί στις 22 και 25 Νοεμβρίου. Το Υπουργείο Οικονομικών, για την αποζημίωσή τους είχε ζητήσει από την Περιφέρεια, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, βάσει των οποίων θα γινόντουσαν οι καταβολές των ποσών στους δικαιούχους.

Κατά τα όσα εξήγησε, μιλώντας στο Black Monday.gr, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Φίλιππος Τριομμάτης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με αρ. πρωτ. 4249 στα 03/06/2014 και μετά την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από τους επιχειρηματίες, είχε προχωρήσει στην αποστολή του σχετικού φακέλου στο Υπουργείο Οικονομικών, προς εξέταση, έγκριση και καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς, ώστε το Υπουργείο Οικονομικών να αποφασίσει ποιοι πληρούν τις προδιαγραφές και πρέπει να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

ΤΡΙΟΜΜΑΤΗΣ ΦΜε την ανάληψη των καθηκόντων του Συμπαραστάτη του Πολίτη και ύστερα από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, γίνονταν επί τριημέρου καθημερινές παρεμβάσεις προκειμένου να λάβουν μία απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών, αφού οι πληγέντες επιχειρηματίες είχαν αγανακτήσει. Μετά λοιπόν από συνεχείς παρεμβάσεις η Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε στις 18 Μαΐου 2015, δηλαδή ένα χρόνο μετά, να αποστείλει στην Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων, το σχετικό φάκελο προς περαιτέρω νομικό έλεγχο.

Σε επικοινωνία που ακολούθησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων, υπήρξε δέσμευση για εξέταση του φακέλου εντός μίας εβδομάδας και επιστροφή του στο Υπουργείο Οικονομικών, προς άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Σήμερα 28 Μαΐου 2015, οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες της Ρόδου, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί, ενώ βάσει των όσων εξήγησε ο κ. Τριομμάτης, εάν δεν υπήρχε σχετική παρέμβαση, μπορεί ακόμη – όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό – να παρέμεναν σε ένα από τα ντουλάπια του Υπουργείου Οικονομικών.

Το συμπέρασμα: Μάλλον είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παρασχεθούν οι αποζημιώσεις τους πλημμυροπαθείς.

ΠΗΓΗ: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.