Να επανέλθει το επίδομα ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα διεκδικούν

τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, την Τετάρτη, 20/10/2015, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με κύριο θέμα το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΚΡΣτη συνάντηση πήραν μέρος οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου και Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο του Σωματείου Ξεν/λων Θανάση Σταμούλη και τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ε.Κ.Ρ Παναγιώτη Εγγλέζο. Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος οι Πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των σωματείων Ξεν/λων και άλλων κλάδων της Κρήτης, οι εργαζόμενοι των οποίων είναι εποχιακοί.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση όλων να διεκδικηθεί η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα, όσο αφορά τους μήνες χορήγησής του, καθώς και την αύξησή του ποσού που χορηγείται.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣΑποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να σταλεί υπόμνημα στους Βουλευτές των Νομών και να ζητηθεί η στήριξή τους στο παραπάνω αίτημα.
  • Να ζητηθεί από τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους των περιοχών Κρήτης και Δωδ/σου να τοποθετηθούν θετικά και να στηρίξουν το αίτημα αυτό, το οποίο αφορά την πλειοψηφία των κατοίκων Κρήτης και Ρόδου.
  • Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού για να προωθηθεί το παραπάνω αίτημα.
  • Να πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων Κρήτης και Ρόδου, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση εξέφρασαν επίσης τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών ενάντια στην επικείμενη άδικη αύξηση της φορολόγησής και εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.

Στο κλείσιμο της συνάντησης αποφασίστηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία των συνδικάτων Κρήτης και Ρόδου πάνω στα κοινά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επανασύσταση και επαναλειτουργία των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας κα.

Ψήφισμα – συμπαράσταση και στους αγρότες

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.