ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2Η Κοίμηση της Θεοτόκου, η Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών, εορτάζεται αύριο 15 Αυγούστου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλές περιοχές της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, της Ελλάδας. Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι γνωστή και ως το Πάσχα του καλοκαιριού και φυσικά για την Ελλάδα είναι επίσημη αργία. 

Σύμφωνα με την Εκκλησία και το Χριστιανισμό, όταν η Παναγιά πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους. Κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα και έτσι μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία μεταφέρθηκε στους ουρανούς.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣτη Ρόδο η κοίμηση της Θεοτόκου, τιμάται με εκκλησιασμό και συμμετοχή σε δεκάδες εορτασμούς που ξεκινούν πολλές μέρες πριν και διαρκούν ακόμη περισσότερες. 

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΣήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού και το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μερκουρίου Ιστρίου.

Στις 9 το βράδυ, στο προαύλειο χώρο της Εκκλησίας στη Σάλακο, πραγματοποιείται παραδοσιακό πανηγύρι στο όνομα της εορτής της Παναγίας. Την Παρασκευή μετά την περιφορά σερβίρονται δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα σε όλους τους επισκέπτες.

ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣτις 9 το βράδυ, στην πλατεία του Ασκληπιείου, διοργανώνεται παραδοσιακό γλέντι στο όνομα εορτής της Παναγιάς, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία της Κρητηνίας, πραγματοποιείται επίσης παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Κρητηνίας.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαναγρού «Ο Ταξιάρχης» σας προσκαλεί στο πανηγύρι της Παναγιάς. Θα δοκιμάσετε μεσαναγρενό καρπούζι και πεπόνι που θα προσφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΙΑΛΥΣΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η Εκκλησία στην Κρεμαστή, γιορτάζει και τιμά την Παναγία με καθημερινές εκδηλώσεις και με την πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Το Black Monday.gr, εύχεται σε όλους τους πιστούς καλή Παναγιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και καλοσύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.