ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΈνα πολύ μεγάλο αστέρι του πατινάζ (roller skate) στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο στερέωμα που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Σάρωσε στην κυριολεξία τα μετάλλια η Καλυμνιακής καταγωγής αθλήτρια πατινάζ (roller skate) Έλενα Ρήγα στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Ινσμπρουγκ της Αυστρίας που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κατακτώντας συνολικά τρία χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο 

Ένα πολύ μεγάλο αστέρι του πατινάζ στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο στερέωμα.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΗ  18χρονη Καλυμνια Έλενα Ρήγα, είναι κόρη του συμπατριώτη μας Μικέ Β. Ρήγα και της Κάρεν και διαμένει μόνιμα στη Δανία μαζί με τους γονείς της όπου διαπρέπει στο αγώνισμα του πατινάζ (roller skate) στο δρόμο και στον πάγο.

Η Έλενα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας της Δανίας από ηλικία 13 ετών.Ανήκει στην ομάδα ARMA, νεοζηλανδικών συμφερόντων με έδρα την Γερμανία (Geisingen- η Μεκκα του πατινάζ στην Ευρώπη).

Αναλυτικά η συγκομιδή των πέντε μεταλλίων κατά ημέρα στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες ήταν:

-Την Δευτέρα 20 Ιουλίου ένα χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα στο δρόμο.

-Την Τρίτη 21 Ιουλίου ένα αργυρό (έχασε για 1 εκατοστό του δευτερολέπτου) στα 15 χιλιόμετρα πίστα.

-Την Παρασκευή 24 Ιουλίου κατέκτησε δεύτερο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 20 χιλιόμετρα του αγωνίσματος του πατινάζ (roller skate). Η Έλενα έκανε μία καταπληκτική κούρσα με φανταστικό τρόπο και ευρισκόμενη σε φοβερή φόρμα, είχε ένα άπιαστο φινάλε στους 2 τελευταίους γύρους, αφήνοντας τη Γερμανίδα και την Ιταλίδα πίσω με 20 μ διαφορά!!

-Το Σάββατο 25 Ιουλίου κατέκτησε 3o χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα του αγωνίσματος του πατινάζ (roller skate)σε πίστα.

-Την Κυριακή 26 Ιουλίου στο Μαραθώνιο η Έλενα ,παρά την συνεχή κούραση των προηγούμενων ημερών πήρε την 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Πηγή: http://kalymnos-news.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.