Ο Λουκάς Κωτσαδάμ, απεβίωσε στις 16.00 της 30ης Αυγούστου 2015, από την επάρατη νόσο. Αγωνιστής και υπερασπιστής των εργαζομένων, κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ στην περιοχή της Δωδεκανήσου, έφυγε σε ηλικία μόλις 61 ετών. 

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ

Ο Λουκάς Κωτσαδάμ, χάθηκε σε ηλικία 61 ετών και ενώ ενημερώθηκε για την ασθένειά του πριν από περίπου 50 ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Black Monday.gr. Η μάχη άνιση, αδύνατο για να κερδηθεί.

Ο Λουκάς Κωτσαδάμ, είχε διατελέσει γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Αγωνιστής από τους λίγους είχε διωχθεί στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους.

To Black Monday.gr, εκφράσει τα συλλυπητήριά στην οικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και στους συνοδοιπόρους του Λουκά Κωτσαδάμ, όπως ο Τάκης Πότσος.

Το αφιέρωμα από το www.902.gr

«Έφυγε» ο σ/φος Λουκάς Κωτσαδάμ, στέλεχος του ΚΚΕ, σε ηλικία 61 χρονών.

Ο σύντροφος Λουκάς Κωτσαδάμ γεννήθηκε το 1954 από φτωχή, αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια.

ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜΣπούδασε στη Σιβιτανίδιο Σχολή, όπου οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1974. Το 1975 έγινε μέλος του ΚΚΕ, ιδιότητα την οποία τίμησε ως την τελευταία στιγμή.

Δούλεψε στην ΚΝΕ από στελεχικές θέσεις ως το 1984, αρχικά ως μέλος του Τομεακού Γραφείου του Τεχνικού Επαγγελματικού Σχολείου και αργότερα σαν μέλος της Επιτροπής Αιγαίου, απ’ όπου καθοδηγούσε τις Οργανώσεις Δωδεκανήσου της ΚΝΕ. Το 1984 χρεώθηκε το Αχτιδικό Γραφείο Νότιας Δωδεκανήσου .

Το 1986 μετατέθηκε από την υπηρεσία του στην Αθήνα, όπου συνδέθηκε αμέσως με την Κομματική οργάνωση και εξελέγη στο Αχτιδικό Γραφείο της Κεντροανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ.

Το 13ο Συνέδριο του κόμματος τον βρήκε στην Οργάνωση Αθήνας, όπου έδωσε αταλάντευτα τη μάχη με τον οπορτουνισμό.

Το 1990 επέστρεψε μόνιμα στη Ρόδο, όπου συμμετείχε μαχητικά στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΟΤΕ και σε άλλες μαζικές οργανώσεις.

Το 2005 εξελέγη Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου, όπου και παρέμεινε ως το 2013.

Το 2013 ανέλαβε καθήκοντα στα πλαίσια της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου, μέλος της οποίας ήταν μέχρι σήμερα.

Από τον Απρίλη του 2015, ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Νότιου Αιγαίου.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, που στάθηκε ως την τελευταία στιγμή στο πλευρό του, στους συντρόφους και τους συναγωνιστές του επισημαίνοντας ότι «Ο σύντροφος Λουκάς Κωτσαδάμ στάθηκε ακλόνητος σε κάθε δυσκολία στη ζωή και στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης. Υπηρέτησε με πίστη, την κοσμοθεωρία μας, την πολιτική και το πρόγραμμα του ΚΚΕ».

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 18:00, στο νεκροταφείο τουΤαξιάρχη, στη Ρόδο.

Συλλυπητήρια από σωματεία και φορείς της Ρόδου

Τη βαθιά λύπη τους για το θάνατο του Λουκά Κωτσαδάμ εκφράζουν συνδικάτα, φορείς και η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, ενώ εκφράζουν και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΜΠΑΡΑΚΑΣ«Ο Λουκάς αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες της εργατικής τάξης, βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή από όποια ευθύνη κι αν είχε χρεωθεί. Η στάση ζωής του αποτελεί παράδειγμα λαϊκού αγωνιστή» τονίζει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ και προσθέτει ότι «Η απώλεια για το εργατικό – λαϊκό κίνημα της περιοχής είναι μεγάλη».

«Θα τον θυμόμαστε όλοι μας μπροστάρη και αλύγιστο στους σκληρούς ταξικούς αγώνες. Ακούραστος πάλευε για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των ανέργων» σημειώνει τοΣωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. «Χωρίς κανένα δισταγμό έμπαινε στα γεμάτα, έδινε ψυχή και σώμα σε κάθε αγώνα, σε κάθε σταθμό του κινήματος μοίραζε κουράγιο και δύναμη σε όλους μας. Δεν παρέκκλινε στο ελάχιστο και αποτέλεσε ένα υποδειγματικό στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Λουκά τιμούν τον τίτλο του μέλους του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τέτοιοι άνθρωποι που με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα παλεύουν στο πλευρό της εργατικής τάξης, δικαιούνται να έχουν τον τίτλο του συνδικαλιστή. Οι αγώνες του για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, να οργανωθεί ο εργατόκοσμος στα σωματεία, να στηθούν επιτροπές του ΠΑΜΕ, να διεκδικούν οι εργάτες τον πλούτο που παράγουν, η πάλη του ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας», προσθέτει το Σωματείο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΤΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

             ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ

Tη βαθιά λύπη μας  και τα θερμά μας συλλυπητήριά  στην οικογένεια του για το θάνατο του ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ συνδικαλιστή ,μέλος του ΠΑΜΕ ,της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και μέλους του ΚΚΕ. εκφράζει το ΔΣ του   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ«Η λύπη μας δεν αρκεί για να περιγράψει το γεγονός του θανάτου του συντρόφου μας ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ που έφυγε από κοντά μας μετά την σκληρή μάχη που έδωσε με την ασθένεια  του  τους τελευταίους μήνες. Θα τον θυμόμαστε όλοι μας μπροστάρη και αλύγιστο στους σκληρούς ταξικούς αγώνες. Ακούραστος πάλευε για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των ανέργων . Ο συναγωνιστής ΛΟΥΚΑΣ  αγωνιζόταν προκειμένου να οργανωθούν ακόμα περισσότεροι στα ταξικά  Σωματεία και στο ΠΑΜΕ. Χωρίς κανένα δισταγμό έμπαινε στα γεμάτα, έδινε ψυχή και σώμα σε κάθε αγώνα, σε κάθε σταθμό του κινήματος μοίραζε κουράγιο και δύναμη σε όλους μας. Δεν παρέκκλινε στο ελάχιστο και αποτέλεσε ένα υποδειγματικό στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Τέτοιοι άνθρωποι σαν τον ΛΟΥΚΑ  τιμούν τον τίτλο του μέλους του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τέτοιοι άνθρωποι που με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα παλεύουν στο πλευρό της εργατικής τάξης, δικαιούνται να έχουν τον τίτλο του συνδικαλιστή. Οι αγώνες του για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, να οργανωθεί ο εργατόκοσμος στα σωματεία, να στηθούν επιτροπές του ΠΑΜΕ, να διεκδικούν οι εργάτες τον πλούτο που παράγουν, η πάλη του ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.

Σύσσωμο το ΔΣ του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ.

Καλό ταξίδι σύντροφε ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ, η στάση ζωής σου αποτελεί φάρο για μας».

Για το  ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                               ο Γεν. γραμματέας

Μιχάλης Κατσουρακης                                              Κων/νος Τσουρουτης

Τ.Ε. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με θλίψη αποχαιρετά, το σύντροφο Λουκά Κωτσαδάμ, που έφυγε από τη ζωή, χθες 30 Αυγούστου, σε ηλικία 61 ετών.

ΚΩΤΣΑΔΑΜΟ σύντροφος Λουκάς Κωτσαδάμ γεννήθηκε το 1954 από φτωχή, αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια.

Σπούδασε στη Σιβιτανίδιο Σχολή, όπου οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1974. Το 1975 έγινε μέλος του ΚΚΕ, ιδιότητα την οποία τίμησε ως την τελευταία στιγμή.

Δούλεψε στην ΚΝΕ από στελεχικές θέσεις ως το 1984, αρχικά ως μέλος του Τομεακού Γραφείου του Τεχνικού Επαγγελματικού Σχολείου και αργότερα σαν μέλος της Επιτροπής Αιγαίου, απ’ όπου καθοδηγούσε τις Οργανώσεις Δωδεκανήσου της ΚΝΕ. Το 1984  χρεώθηκε το Αχτιδικό Γραφείο Νότιας Δωδεκανήσου .

Το 1986 μετατέθηκε από την υπηρεσία του στην Αθήνα, όπου συνδέθηκε αμέσως με την Κομματική οργάνωση και εξελέγη στο Αχτιδικό Γραφείο της Κεντροανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ.

Το 13ο Συνέδριο του κόμματος τον βρήκε στην Οργάνωση Αθήνας, όπου έδωσε αταλάντευτα τη μάχη με τον οπορτουνισμό.

Το 1990 επέστρεψε μόνιμα στη Ρόδο, όπου συμμετείχε μαχητικά στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΟΤΕ και σε άλλες μαζικές οργανώσεις.

Το 2005 εξελέγη Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου, όπου και παρέμεινε ως το 2013.

Το 2013 ανέλαβε καθήκοντα  στα πλαίσια της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου, μέλος της οποίας ήταν μέχρι σήμερα.

ΚΩΤΣΑΔΑΜΑπό τον Απρίλη του 2015, ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Νότιου Αιγαίου.

Ο σύντροφος Λουκάς Κωτσαδάμ στάθηκε ακλόνητος σε κάθε δυσκολία στη ζωή και στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης. Υπηρέτησε με πίστη, την κοσμοθεωρεία μας, την πολιτική και το πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά  του, που στάθηκε ως την τελευταία στιγμή στο πλευρό του, στους συντρόφους και τους συναγωνιστές του.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει σήμερα, Δευτέρα στις 18:00 στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη στη Ρόδο.

Ρόδος 31-8-2015

Η Τομεακή Επιτροπή

Νότ. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την απώλεια του Λουκά Κωτσαδάμ

«Τον Λουκά Κωτσαδάμ τον γνώρισα και συνδέθηκα μαζί του με ειλικρινή  φιλία πολύ προτού ασχοληθώ με τα κοινά και συναντήθηκα μαζί του  σε πολλούς χώρους μετά την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Θαύμασα την συνέπεια του και θα κρατήσω στην μνήμη μου την αγωνιστικότητα και το χαμόγελό του.

Ο  Λουκάς Κωσταδάμ που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με την ασθένεια, υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του και πάλεψε γι αυτές ως το τέλος, αφήνοντας πολύ έντονο το αποτύπωμά του στα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά πράγματα του τόπου μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

 

Συλλυπητήρια επιστολή από τον Χαράλαμπο Κόκκινο

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λουκά Κοτσαδάμ και την θλίψη μου για τον θάνατό του. Ο Λουκάς Κοτσαδάμ, πιστός στις ιδέες, του έδινε πολιτικές μάχες καθημερινά  στον χώρο της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού και πρωτοστάτησε σε ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες. Θα μείνει στην μνήμη μας για το ήθος του και τον δυναμικό του χαρακτήρα που υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του.

Καλό ταξίδι Λουκά…

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στην αναγγελία του θανάτου του Λουκά Κωτσαδάμ, συνεπή αγωνιστή και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με έντονη συνδικαλιστική δράση στο Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΤΕ  και. στο Ε.Κ.Ρ, αποφάσισε τα παρακάτω :

1) Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους του.

2) Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία του ΕΚΡ.

3) Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

3) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας ΧατζησάββαςΝίκος Τριπολίτης

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ

H Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ Ρόδου εκφράζει τα θερμά της Συλληπητήρια για την απώλεια του αγωνιστή Λουκά Κωτσαδάμ στην οικογένειά του, τους συντρόφους & τους φίλους του. Ο Λ. Κωτσαδάμ απο τα νεανικά του χρόνια «ρίχτηκε» στον αγώνα, με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα, ανυποχώρητος απο τις αρχές του για να «ανθρωπέψει» ο άνθρωπος. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα αυτοθυσίας για όλους όσους θέλουν με τον αγώνα τους να ανατρέψουν αυτό το σάπιο και εκμεταλευτικό σύστημα, που φέρνει στο λαό ανείπωτη δυστυχία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα στα βήματά του για μια καλύτερη ζωή για το λαό μας , χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ  σ. ΛΟΥΚΑ!

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.