Τζιτζικώστας: Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος – Μητσοτάκης: Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ – Αρβανιτόπουλος: Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία, για λίγα μόλις λεπτά καθυστέρηση.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως η ΚΕΦΕ δεν αποδέχθηκε τελικά την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού, στελέχη της ΝΔ και οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος, έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Σαμαράς: Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για μια απόφαση «αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ».

«Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση», σχολίασε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Τζιτζικώστας: Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι

Κατά της απόρριψης της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη τάχθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει να επιτραπεί και στον Άδωνι Γεωργιάδη​ να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος καθώς όπως είπε «συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών».

«Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές» έγραψε και πρόσθεσε: «Κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Άδ. Γεωργιάδη. Θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Αρβανιτόπουλος: Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε μέσω Twitter και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος σχολίασε την απόφαση της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας πως είναι λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη καθώς και ότι «η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού».

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο κ.  Αρβανιτόπουλος έγραψε πως είναι λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι « τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού».

«Λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του Α. Γεωργιάδη. Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού», ήταν το tweet του κ.  Αρβανιτόπουλου.

Μητσοτάκης: Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ

Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε μέσω Twitter τη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη.

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως δεν συμφωνεί με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έγραφε στο Twitter: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας. Καλή δύναμη σε όλους μας!»

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.