Σειρά εκδηλώσεων στο Κολλέγιο Ρόδου, για τη λήξη του σχολικού έτους

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τη φετινή χρονιά οι εκδηλώσεις – Αποφοιτήσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της λήξης της σχολικής χρονιάς. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χαρά οι μαθητές όλων των βαθμιδών  και οι  εκπαιδευτικοί.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ (11-06-2016)

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή Αποφοίτησης των τελειόφοιτων του Λυκείου. Σε ένα χώρο κατάμεστο από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι «ακαδημαϊκοί φοιτητές», πλέον παρέλαβαν τα αποφοιτήρια τους μέσα σε μια ατμόσφαιρα έντονης συγκίνησης και νοσταλγίας γιατί έφερα στην επιφάνεια βιώματα και στιγμές που έζησαν μεταξύ τους αλλά  και με τους καθηγητές τους καθώς και με το χώρο του σχολείου.

Η τελετή ήταν αφιερωμένη στον  αείμνηστο και αξέχαστο  καθηγητής  τους,  το Γιώργο  Παπαγεωργίου ο οποίος έφυγε πρόωρα από κοντά μας, έχοντες  προσφέρει  αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο   και έχοντας γαλουχήσει  εκατοντάδες μαθητές.

Ο Δ/νων Σύμβουλος του Κολλεγίου κος Αντωνιάδης  έκανε  ιδιαίτερη αναφορά στο έργο, στο ήθος και την επιστημονική κατάρτιση του Γιώργου Παπαγεωργίου. Ενώ οι μαθητές του, ετοίμασαν και παρουσίασαν με  ευλάβεια ένα βίντεο αφιέρωμα στις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησαν με το Γιώργο Παπαγεωργίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (12-06-2016)

Οι τελειόφοιτοι του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν με πολύ αγάπη το έργο : «Ο Λύκος ξαναγύρισε», που έγραψε και προετοίμασε η Διευθύντρια τους κα. Ζόγλου Ευαγγελία.

Το έργο ήταν διασκευή τριών παραμυθιών  και  ο λύκος παρουσιάζεται  ως ο καλός της ιστορίας, ανατρέποντας  με αυτό τον τρόπο τις αναπαραστάσεις των παιδιών για την εκδοχή του  κακού λύκου.

Στο τέλος της παράστασης αφού οι γονείς, παππούδες  και  γιαγιάδες χειροκρότησαν τα παιδιά τους, αυτά  φόρεσαν τις τηβέννους τους και παρέλαβαν τα αποφοιτήριά τους. Στη συνέχεια    η κ. Ζόγλου Ευαγγελία παρέδωσε τα παιδιά στο Διευθυντή του Δημοτικού κ. Σπύρο  Σπύρου.

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ – ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΣ (14/06/2016)

Λίγο πριν τη λήξη του Σχολικού Έτους,  οι μαθητές της Α` Τάξης διαβάζουν διάφορα κείμενα ενώπιον των παππούδων και γιαγιάδων τους προκειμένου να διαπιστώσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες  ότι τα παιδιά έχουν κατακτήσει τη δεξιότητα της ανάγνωσης.

Παράλληλα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς με ο «Γαϊτανάκι» που επιμελήθηκε η κα.Σοφία Νταλαρή.

 Αυτή την όμορφη γιορτή   προετοίμασαν και παρουσίασαν οι Εκπαιδευτικοί της Α` τάξης κ. Μιχαλάκη Ελένη και η κα Μαρία Βλάσση.

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (15-06-2016)

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ` τάξης παρουσίασαν το θεατρικό έργο : «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που ετοίμασαν ο κος Σπύρου και η κα. Φτάκλα Φεγγαρούλα. Παρότι ο χρόνος για την προετοιμασία του έργου ήταν περιορισμένος και οι ρόλοι απαιτητικοί, τα παιδιά παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία αυτό το ανεπανάληπτο έργο, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό.

Το έργο πλαισιώθηκε από σκηνικά και μουσική που επιμελήθηκε ο κος. Κουμπιάδης Σωτήρης. Στη παράσταση συμμετείχε και η χορωδία του σχολείου που αποτελείτο από μαθητές των Δ`  και Ε`  τάξεων, υπό τη Διεύθυνση της κας Ματίνας Κούλαρου. Στη ίδια παράσταση συμμετείχαν  τα παιδιά της Γ` τάξης που  χόρεψαν χορούς υπό την καθοδήγηση της κας. Νταλαρή Σοφίας.

Το τέλος της εκδήλωσης  οι μαθητές παρέλαβαν  τα αποφοιτήρια τους από τους εκπαιδευτικούς μέσα σε ένα κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (25/06/2016)

Το απόγευμα του Σαββάτου 25/06/2016, οι μαθητές της Γ` Γυμνασίου παρέλαβαν τα αποφοιτήρια τους από την Διευθύντρια κα Σαρρή Σταματία και τους εκπαιδευτικούς. Η τελετή ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη εξαιτίας του δεσμού που είχαν τα παιδιά μεταξύ τους αλλά και προς το σχολείο. Στο τέλος της εκδήλωσης η κα Σαρρή Διευθύντρια του Γυμνασίου παρέδωσε τους μαθητές στην κα Βασιλάκη Γεωργία, τη  Διευθύντρια του Λυκείου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ (26/06/2016)

Η Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού κα. Φράγκου Σταματία και οι Εκπαιδευτικοί ετοίμασαν μαζί με τους μικρούς μαθητές και παρουσίασαν  το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου μια πολύ όμορφη παράσταση με θέμα : «Καλοκαίρι στην Ελλάδα». Ήταν μια ξεχωριστή Μουσικοχορευτική παράσταση σε συνδυασμό με θεατρικό δρώμενο που περιείχε στοιχεία από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.