Το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με την αγαστή συνεργασία των επικεφαλής μαέστρων της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, κ. Μιχάλη Καλαεντζή και της Μικτής Χορωδίας Πεταλούδων, Φλώρα Πελεκάνου, υλοποίησε με επιτυχία Σεμινάριο Χορωδιακής Πράξης, με εκπαιδευτές τον Κωστή Κωνσταντάρα, διαπρεπή Έλληνα μαέστρο και την κα Γιολάνδα Αθανασοπούλου, σοπράνο.

Το τριήμερο σεμινάριο είχε ως στόχο την επιμόρφωση των συμμετεχόντων χορωδών και την αναβάθμιση δεξιοτήτων τους σχετικά με τεχνικές τραγουδιού, φωνητικής τοποθέτησης και ρεπερτορίου από την εποχή της Αναγέννησης έως σήμερα. Οι δύο εξαιρετικές χορωδίες του νησιού μας, που μας έχουν συνηθίσει σε ποιοτικές μουσικές εμφανίσεις, μέσω της συμμετοχής τους θέλησαν να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους πάνω στη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, με σκοπό να επιτύχουν στο μέλλον αρτιότερες επιδόσεις στις συναυλίες τους.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής και του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός μικρού μέρους της δουλειάς του, στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής, με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων χορωδιών αλλά και της παιδικής χορωδίας Amabile, της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και της παιδικής χορωδίας Πεταλούδων να αποσπούν τα ένθερμα χειροκροτήματα του κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα των χορωδιών για υποστήριξη διεξαγωγής του σεμιναρίου βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Άγγελο Ανανία, αρμόδιο για θέματα Διά Βίου Μάθησης, μέσω της ένταξής του στο έργο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» που υλοποιείται από το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.