Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Black Monday.gr, οι οποίες μεταφέρθηκαν στις 14.20, βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή «Μάρμαρα» της Σαλάκου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ενώ έχουν ενημερωθεί και συναρμόδιοι φορείς. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ ξεκίνησε καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο πνέουν νότιοι άνεμοι, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσβεσή της.

Στο σημείο ενεργεί και η Εθελοντική Ομάδα Σαλάκου.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχό περίπου στις 15.05.

Η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου

Σήμερα και περί ώρα 13:10 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά σε περιοχή της Δ.Κ. Σαλάκου. Αμέσως κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες.  Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικημένες  περιοχές.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο άλλα εξακολουθούν να παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οχήματα και προσωπικό εθελοντικών οργανώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου υπενθυμίζει στους πολίτες τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο από την καύση ξερών χόρτων.

Φωτογραφικό υλικό: Μιχάλης Χρήστου

ΣΑΛΑΚΟΣ ΦΩΤΙΑ 2 ΣΑΛΑΚΟΣ ΦΩΤΙΑ 3 ΣΑΛΑΚΟΣ ΦΩΤΙΑ 4 ΣΑΛΑΚΟΣ ΦΩΤΙΑ 5 ΣΑΛΑΚΟΣ ΦΩΤΙΑ

ΣΑΛΑΚΟΣ ΦΩΤΙΑ 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.