ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ. Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΑΣΚΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος – υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών – παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε της Ρόδου.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το στελεχικό δυναμικό της ΠΝΑ , το οποίο ευχαριστεί δημόσια, για την ομαλή και δημοκρατική διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και ετοιμάζονται οι εκλογικοί σάκοι. Απαιτούνται ακόμα:

  • Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων (Έξι από τα δεκαέξι που συμμετέχουν στην διαδικασία δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα στην αποστολή προς την ΠΝΑ)
  • Τα προτυπωμένα έντυπα καταγραφής των αποτελεσμάτων (τηλεγραφήματα) από το Υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρία που υποστηρίζει τη διαδικασία
  • Δεν έχει αποφασιστεί τέλος από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ ο αριθμός των μελών του Εκλογικού Συνεργείου γι’αυτό και ο κ. Κόκκινος ζήτησε εγγράφως την επίσπευση της απόφασης και ο αριθμός των ατόμων, του εν λόγω Συνεργείου, να μην είναι μικρότερος από αυτόν του Δημοψηφίσματος

Τέλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την μεταφορά του εκλογικού υλικού στα νησιά της Δωδεκανήσου και στον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων για τους ψηφοφόρους της Δωδεκανήσου αλλά και τα ειδικά εκλογικά τμήματα που αφορούν τους ετεροδημότες.

Οι παρεμβάσεις και οι ενέργειες είναι συλλογικές και συνεχείς και η εκτίμηση είναι ότι θα επιλυθούν άμεσα (στις επόμενες ώρες) τα όποια ζητήματα έχουν προκύψει και εάν χρειαστεί θα υπάρξει παράσταση- παρέμβαση του κ. Κόκκινου στην πολιτική ηγεσία και στο ανώτερο στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείο Εσωτερικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.