Σε ημερίδα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ρόδου ο Θεόδωρος Φορτσάκης

Σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα «Η Ρόδος πυλώνας ανάπτυξης παιδείας και πολιτισμού στη Μεσόγειο», μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016, ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Βουλευτής Επικρατείας και Συντονιστής ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων της ΝΔ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εμφανίστηκαν και φοιτητές που φέρεται να μην ανήκαν στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, αλλά ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, δέχθηκε ευχαρίστως να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, παρακολουθώντας και τις τοποθετήσεις τους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Καθηγητής, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, επισήμανε πως η Ρόδος είναι σημείο αναφοράς πολιτισμού και παιδείας, με το εδώ Πανεπιστήμιο – πέραν των άλλων – να έχει και έντονα ακριτικό χαρακτήρα, ο οποίος και πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν των αρμοδίων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, το πανεπιστημιακό επίπεδο είναι ικανοποιητικό παρά τα σημαντικά προβλήματα που καταγράφονται στις υποδομές και στις σπουδές, που είναι λιγότερο οργανωμένες, εξαιτίας της έλλειψης εργαστηρίων, των στρεβλώσεων κτλ.

Ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, εξήγησε πως η προσχολική αγωγή είναι η βάση της παιδείας, που έχει υποτιμηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι, η αγάπη για το ενιαίο βιβλίο οδηγεί σε πνευματική αποξήρανση. Σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο καθηγητής, αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης στην περιοχή Πανεπιστημίου που θα αφορά σε τουριστικά επαγγέλματα, διοίκηση πολιτιστικών φορέων κτλ, μίας και η Ρόδος διαθέτει μεγάλες τουριστικές μονάδες, μουσεία και δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, στους οποίους θα μπορούσε ένας φοιτητής να κάνει μία σπουδαία πρακτική άσκηση.

«Αριστεία δε σημαίνει να φτιάξουμε δομές για άριστους. Σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ο καθένας ότι καλύτερο διαθέτει«, ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, συμπληρώνοντας πως, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν δικαίωμα στην παιδεία.

ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΔΑΠ ΔΑΠ ΠΛΑΖΑ ΔΑΠ ΔΑΠ ΝΔ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.