Στις 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στις 12:30 η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Τα θέματα της ημερησίας που συζητήθηκαν ήταν 16, συν αυτά εκτός ημερησίας. Τα περισσότερα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, υπήρξαν πολλές ανατροπές και δεσμεύσεις πολυετών δαπανών, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου, μιλώντας στην Black Monday.gr.

Δεκτές έγιναν από τη σύσκεψη και οι χρηματοδοτικές μισθώσεις leasing μηχανολογικού εξοπλισμού για την καθαριότητα. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλης Παλαιολόγος, ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα αγοραστούν κάποια μηχανήματα και απορριμματοφόρα με το σύστημα leasing, ώστε να ανανεωθεί ο ήδη στόλος που είναι αρκετών ετών. Βέβαια εγκρίθηκε και η εισηγητική έκθεση του β’ τριμήνου του 2016 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Έχουν αυξηθεί λίγο τα έσοδα αυτή την περίοδο.

Αναφορικά με την πρόταση για το γάλα που θα δίνεται στο προσωπικό έγινε αποδεχτή. Για τη διαδικασία της σύνταξης του προϋπολογισμού σύμφωνα με τον νόμο «Καλλικράτη» έχει βγει εγκύκλιος στις 28 Ιουλίου από το υπουργείο. Θα χρειαστεί να αυξηθούν οι ταχύτητες, με βάση τα λεγόμενα του κ. Διακοσταματίου, γιατί η εγκύκλιος καθυστέρησε να βγει και θα πρέπει να είναι έτοιμος μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου. Τώρα πρέπει να γίνει ένα ενδεικτικό τεχνικό πρόγραμμα, όχι οριστικό, με τα συνεχιζόμενα έργα, ώστε να μπορέσει να συνταχθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ως καινοτομία ζητήθηκε και από τις δημοτικές κοινότητες να εκφράσουν τις ανάγκες τους, στη συνεδρίαση που θα συγκαλέσει ο κ. Διακοσταματίου αυτό τον μήνα για να συζητηθούν αυτά τα θέματα. Βέβαια φέτος δεν θα προλάβουν να εκτελεσθούν.  Ο κ. Διακοσματατίου, έχει ζητήσει από την εταιρία που τους υποστηρίζει μηχανογραφικά να ετοιμάσει ένα εσωτερικό σύστημα ελέγχου αποτύπωσης της διαχείρισης  των  προμηθειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.