Ηλίας Καματερός: οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη

Σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις δρομολογούμενες συμφωνίες ΤΤΙP (Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΗΠΑ – Ε.Ε.) και CETA (Οικονομική και Εμπορική συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά) συμμετείχε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε ότι σοβαρές αντιστάσεις και πρωτοβουλίες, για να «μπλοκαριστούν» οι ΤΤΙΡ και CETA, αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, εν όψει και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 & 29 Ιουνίου.

Φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες αντιδρούν διότι αντιλαμβάνονται τις ολέθριες συνέπειες αυτών των συμφωνιών, εάν εφαρμοστούν όπως έχουν διαρρεύσει, μιας και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση.

Οι πολίτες διαβλέπουν μεγάλο κίνδυνο για τη δημοκρατία, την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες. Με τεράστιες επιπτώσεις που υπονομεύουν την εθνική ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη, πλήττουν το περιβάλλον, δε διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένα, ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, αποδυναμώνουν την αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια τροφίμων, ανατρέπουν το δίκαιο εμπόριο μεταξύ κρατών και λαών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.