Ο Χ. Κόκκινος κοντά στους πολίτες των Λειψών και της Λέρου

Ομιλία του Χ. Κόκκινου στο 13ο Συμπόσιο Λειψών με θέμα «Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο και στην Κοινότητα»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος περιόδευσε στις 3 και 4 Οκτωβρίου στους Λειψούς και στη Λέρο.

Λειψοί
Στους Λειψούς στις 3.10.2015 είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο του νησιού κ. Φώτη Μάγκο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξετάστηκε η πορεία των έργων που πραγματοποιούνται στο νησί (στο νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο – Λύκειο) και ο σχεδιασμός αλλά και η «ωρίμανση» για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο λιμένα του νησιού, έργο του οποίου η χρηματοδότηση θα αναζητηθεί στο νέο ΕΣΠΑ (2014 – 2020). Επίσης συζητήθηκαν τα έργα αφαλάτωσης που δρομολογούνται και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Τέλος, έγινε παρουσίαση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την τουριστική προβολή του νησιού.

Ο κ. Κόκκινος μίλησε στο 13ο Συμπόσιο Λειψών με θέμα «Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο και στην Κοινότητα» το πρωί της 4ης Οκτωβρίου 2015 το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Λειψών και η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σπύρου Μπενέτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανανίας Άγγελος, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος Γιάννης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Καραγιάννης και πλήθος κόσμου από τους Λειψούς και τα γύρω νησιά. Στην ομιλία του ο κ. Κόκκινος εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών και τη θεματολογία που επέλεξαν. Ανέλυσε το θέμα της εκδήλωσης και επισήμανε την ανάγκη να ενημερωθεί η Κοινωνία για τα θέματα εκφοβισμού και βίας στο Σχολείο και στην Κοινότητα και να υπάρξει συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών. Επιβάλλεται η οργανωμένη προσπάθεια να γίνει από τα αρμόδια υπουργεία και όχι μόνο με ενέργειες της Αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών οργανώσεων.

Λέρος

Στη Λέρο ο κ. Κόκκινος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο του νησιού κ. Μιχάλη Κόλλια και δημοτικούς συμβούλους, όπου συζητήθηκαν δράσεις για την αναπτυξιακή του πορεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης – προσφυγικού και στην οργανωμένη αντιμετώπισή του. Εντός των ημερών αναμένεται η έλευση κυβερνητικού κλιμακίου στη Λέρο προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις και να «ανακουφιστεί» το νησί από τη διαρκή ροή παράτυπων μεταναστών.
Κατά την παρουσία του στο νησί ο κ. Κόκκινος είχε συναντήσεις με πολίτες του νησιού με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και υπήρξε αλληλοενημέρωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.