Στην εκπομπή «ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» με τους Φάνη Παπαθανασίου και Χρήστο Γιαννούλη συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, συζητώντας για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα.

Ο Ηλίας Καματερός, αφού πρώτα από όλα εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών του μοιραίου ελικοπτέρου, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με το μεταναστευτικό και την ενεργό  συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Τόνισε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και την απόφασή της για μη κοινές περιπολίες με την Τουρκία, όπως και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο  η παράνομη διακίνηση ανθρώπων από το έδαφος της γείτονος χώρας.

Σημείωσε πως πρώτη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το προσφυγικό ζήτημα αναδεικνύοντας τη σοβαρότητά του και απαιτώντας  να παρθούν αποφάσεις.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους αγρότες για ειλικρινή διάλογο, αφού χωρίς αυτόν δεν είναι δυνατόν να λυθούν τα προβλήματα.

Η πρόταση από μεριάς της κυβέρνησης,  παρόλο που είναι προϊόν  συμβιβασμού με τους εταίρους ύστερα από τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, κινείται σε σωστή κατεύθυνση, αφού, όπως επισήμανε, το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού κόσμου δεν επιβαρύνεται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 Στόχος  της κυβέρνησης, κόντρα στις αξιώσεις των εταίρων και των συμμάχων τους εντός συνόρων, είναι η κοινωνική δικαιοσύνη μέσω της ανακατανομής των βαρών, καθώς  και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας με την ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο προϋποθέτει όμως την όσο το συντομότερο δυνατό ολοκλήρωση  της αξιολόγησης.

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, τη χαρακτήρισε ως   ανεύθυνη, από τη στιγμή που ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό, παραβλέποντας την ανάγκη άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών σε αυτό, ώστε να καταστεί βιώσιμο προς όφελος των μελλοντικών γενεών.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για νεοφιλελεύθερες επιλογές στο ασφαλιστικό, μιας και αυτό που προτείνει είναι η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, ο συμψηφισμός των αγροτικών επιδοτήσεων με τις εισφορές και τέλος τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, κάτι που θα οδηγούσε στην πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.