«Αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δήμαρχο που κριτίκαρε τη δουλειά της

Ένταση επικράτησε σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό ζήτημα, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα κι όλων των δημάρχων των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την αυξημένη ροή μεταναστών

ΤΑΣΙΑ

Η κα Χριστοδουλοπούλου, μετά την τοποθέτηση όλων των δημάρχων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αυξημένη ροή μεταναστών και έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπό της ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, ενημερώνοντας ως προς τον σχεδιασμό και τη χάραξη της μεταναστευτικής πολιτικής, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ρωτήσουμε τον κύριο Κυρίτση εάν θα κάνουμε κέντρα υποδοχής, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Είστε μια απίστευτη ψεύτρα», απάντησε ο κ. Κυρίτσης ενώ ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός του τεταμένου κλίματος της συνεδρίασης.

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Κάντε μου μήνυση, γίνεστε περίγελος»

Γ. Κυρίτσης: «Ελάτε στην Κω, δεν τολμάτε»

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Δεν θέλω διάλογο μαζί σας. Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ξέρει τον ρόλο σας»

Γ. Κυρίτσης: «Τον δικό σας ρόλο έχουν καταλάβει. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε απέλθει»

Η νέα ένταση έληξε με παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη. Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο, η κα Χριστοδουλοπούλου «απολογήθηκε» εξαπολύοντας πυρά προς όλους τους δημάρχους και λέγοντας: «Στην ουσία είμαι αναπληρώτρια υπουργός εσωτερικών. Βάλαμε το “μεταναστευτικής πολιτικής” αλλά ο ρόλος μου είναι συγκεκριμένος. Δεν είπα ότι θα φτιάξω κέντρα υποδοχής σε όλα τα νησιά αλλά μόνο σε εκείνα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δεν είπα ότι θα κάνω και στη Μύκονο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δρίτσας απαντώντας στις κατηγορίες των δημάρχων ότι δεν υπήρχε επικοινωνία και ενημέρωση. Υπερασπιζόμενος την κα Χριστοδουλοπούλου, υπογράμμισε: «Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Όταν λέω μέχρι εκεί μπορούμε, δεν είναι γιατί ο υπουργός κάνει διακοπές στη Μύκονο. Εγώ σας συμπονάω».

Από τα πυρά της κας Χριστοδουλοπούλου δεν ξέφυγε ούτε ο δήμαρχος Παιονίας, ο οποίος την κατηγόρησε λέγοντας τα εξής: «Θέλουμε να σας πάρουμε τηλέφωνο και δεν το σηκώνετε.»

«Σας παρακαλώ, ούτε σας ξέρω ούτε το τηλέφωνό σας έχω», απάντησε η κα Χριστοδουλοπούλου.

Η ένταση συνεχίστηκε στη συνεδρίαση με πολλούς δημάρχους να αντιδρούν και τον κ. Δρίτσα να τους λέει: «Μιλάτε καλύτερα δεν σας προσέβαλα».

Προς το τέλος της ομιλίας της, απευθυνόμενη σε δήμαρχο που κριτίκαρε τη δουλειά της η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε: «Αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα


 

Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, παρουσία του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, καθώς και δημάρχων των νησιών που αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με τη συνεχή άφιξη παράνομων μεταναστών. Η σύσκεψη ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και γι’ αυτό ο δήμαρχος Ρόδου μετέβη στην Αθήνα χθες το βράδυ. 

Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και οι δήμαρχοι που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την άφιξη μεταναστών στα νησιά της Ελλάδος. Από τη Δωδεκάνησο παρίστανται ο δήμαρχος Ρόδου, ο δήμαρχος Καλύμνου, ο δήμαρχος Λέρου, ο δήμαρχος Αγαθονησίου, ο δήμαρχος Κω, ο δήμαρχος Χάλκης και ο δήμαρχος Σύμης. 

Πηγή: Black Monday.gr

 

One Response

 1. Παντελής Κούσης

  Ας ….έχασαν!

  Εκτός από τα οφείλοντα συγχαρητήρια…
  Εκεί …μακριά….στους ‘εύηχους’ παφλασμούς, του γρανιτένιου ποταμού!
  Στις ματωμένες όχθες, στα βρώμικα νερά…ταχιά για την Αχερουσία,
  ρέει ο ιδρώτας και αναβλύζει το άλικο αίμα…

  Ήρεμη πια…του θανάτου η βόλτα!
  Πιο πριν …ο χαλασμός!
  Εκεί …στη σπορά της …δόξας…
  τιμήθηκε η λεβεντιά …του ωραίου και του αληθινού!

  Εύγε…που περιμένατε το φως της σκοτεινής πλευράς!
  Είναι το ίδιον των ‘ολίγων’…
  Κι’ ας ήταν ‘μαύρη’ η αυγή!
  Δεν …ξέρατε!

  Η προσήλωση στην εκπλήρωση του ‘ιερού’ τέλους…
  της ακροτελεύτιας πινελιάς στη δυσνόητη ανάληψη ενός αφηρημένου καθήκοντος…
  είναι η πεμπτουσία της άδολης ζήσης!
  Το ουσιωδέστερο περιεχόμενο ύλης και ιδεών!
  Το αίτιον και το αιτιατό για τη συμβίωσή με τα δεινά και τη συμπόρευση με
  τα στοιχειά και ό, τι το βασανιστικό…
  συνοδεύει παιδιόθεν τους έντιμους αγωνιστές!

  Κι’ όμως ….δεν είσαστε μόνο …οι ‘εκλεκτοί ‘ των δοκιμασιών!
  Κερδίσατε…την ομορφιά της συμμετοχής στο …αέναο όνειρο!
  Το παραλίγο…εκτυφλωτικό φως, το άγχος της ..αναμονής, τη ρομαντική γοητεία του …αν, το σφίξιμο του…στομαχιού, το αναπάντητο ….γιατί, το κρυφό κλάμα του ήρωα, το γλυκό φιλί της μάνας, τα συνεχή…ερωτήματα, τις…μη απαντήσεις!

  Μπράβο στα παλικάρια, που έχασαν τη μάχη!

  Παντελής Κούσης
  Αύγουστος 2015

  Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.