ΠΡΟΣ :1) Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσουκ. Φώτη Νικολόπουλο

πλ. Ελευθερίας , Τ.Κ. 851 00

ΡΟΔΟΣ

2) Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Γενική Δ/νση Υγείας και Πρόνοιας

Δ/νση Δημόσιας Υγείας/Τμήμα Υγιεινής

Πλατείας Χαρίτου,  Τ.Κ 85100

ΡΟΔΟΣ

  ΚΟΙΝ. :1) Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τηλεφωνικό κέντρο : 210-6977000

Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77

ΑΘΗΝΑ

2) Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

3) Αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Θέμα : Παράνομη δραστηριότητα εκδιδόμενων γυναικών στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου

Τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί στο χώρο έξω από το κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου μια ιδιότυπη, νέα για τα ήθη του νησιού μας, υπαίθρια αγορά εκδιδόμενων γυναικών. Αλλοδαπές διαφόρων προελεύσεων και πιθανόν χωρίς άδεια νόμιμης διαμονής στη χώρα μας, εκδίδονται σε περαστικούς υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς, με ή χωρίς τη θέληση τους.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με συνεχή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, γιατί αφορά μια πυκνοκατοικημένη συνοικία στον συνεκτικό ιστό, στην είσοδο της πόλης από την πλέον αναβαθμισμένη τουριστική περιοχή της Καλλιθέας, κομβικό σημείο όπου διέρχονται χιλιάδες τουρίστες και συμπολίτες μας καθημερινώς. Κυρίως όμως προκαλεί την τοπική κοινωνία, το γεγονός ότι υφίσταται μια τέτοια δραστηριότητα με σοβαρό υγειονομικό αντίκτυπο χωρίς ίχνος ελέγχου. Παρά τις αντιδράσεις των περιοίκων, αλλά και τις ανησυχίες τοπικών φορέων, η συγκεκριμένη δραστηριότητα επεκτείνεται πλέον μέχρι το κοιμητήριο του Ταξιάρχη. Η αδυναμία της Αστυνομικής Διεύθυνσης με την αιτιολογία της υποστελέχωσης να παρέμβει, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τακτικά διαπληκτισμοί με φιλήσυχους οικογενειάρχες που υπερασπίζονται αυτοδύναμα  τη γειτονιά τους και την ησυχία και ασφάλεια της περιοχής τους.

Επειδή αφενός υφίσταται σοβαρός κίνδυνος υγείας για το σύνολο του τοπικού πληθυσμού από τη συγκεκριμένη ανεξέλεγκτη δραστηριότητα και αφετέρου ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού επεισοδίου μεταξύ περιοίκων και «κυκλωμάτων της νύχτας», θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση δραστηριοποίηση σας.

Παραμένουμε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε αρωγή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.