ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙ-ΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες που εισάγονται στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Η μετάβαση από την μαθητική στην φοιτητική ζωή γίνεται σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για την πατρίδα και τις οικογένειες σας για αυτό και η επιτυχία σας είναι μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας!

Εύχομαι σε μερικά χρόνια με την λήψη του πτυχίου σας να είστε και «γραμματιζούμενοι» αλλά και «μορφωμένοι» να έχετε την παιδεία, που όπως αναφέρει ο καθηγητής κ. Μπαμπινιώτης Γεώργιος: «…μορφώνει πολίτες υπεύθυνους σκεπτόμενους, καλλιεργημένους, κοινωνικά ευαίσθη-τους, πολίτες με ιδανικά, αρχές και αξίες που αγαπούν την πατρίδα τους και νοιάζονται γι αυτήν, πολίτες με αναφορά σε ρίζες και παραδόσεις ,πολίτες με ταυτότητα. Που ξέρουν από που έρχονται και που πάνε, πολίτες που σέβονται τους θεσμούς και τιμούν τους συμπολίτες τους. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά ό,τι έχει φθείρει ψυχικά και διανοητικά σήμερα τον πολίτη και τον έχει εκτρέψει σε κάθε μορφής παρανομία και διαφθορά».

Τα συγχαρητήρια και στους συναδέλφους καθηγητές, που υπό αντίξοες συνθήκες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καθώς και στις οικογένειες σας που στάθηκαν δίπλα σας στις αγωνίες σας και στις ανησυχίες σας.

Στους μαθητές που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει εύχομαι να κερδίσουν τις επόμενες «μάχες» και να τους υπενθυμίσουμε ότι η προσωπική επιτυχία, η κοινωνική καταξίωση αλλά και η μόρφωση μπορεί να γίνει και στο πανεπιστήμιο της ζωής!!!

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
Στέργος Παρδαλός

Leave a Reply

Your email address will not be published.