Με μεγάλη επιτυχία και με αναβαθμισμένες τεχνολογικές δυνατότητες, φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, έως και τις 15 Νοεμβρίου 2015.

Μια έκθεση, που μεταφέρθηκε στη Ρόδο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το αρχαιολογικό μουσείο της Ρόδου, και με τιμής ένεκεν συμβολή του Μουσείου του Λούβρου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται στο μουσείο και να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες, ελληνόφωνοι και μη, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ψηφιακά στην έκθεση μέσω μιας εφαρμογής: χρησιμοποιώντας το smartphone τους, μπορούν να συνδεθούν στο WiFi δίκτυο του Μουσείου δωρεάν και, «σκανάροντας» με την κάμερα του κινητού τους το QR code* του κάθε εκθέματος, να δουν αυτόματα όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, πως «όταν η τεχνολογία συναντά τον πολιτισμό, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μόνο θεαματικά».

«Η πρωτοβουλία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είχε ως στόχο την εξωστρέφεια στον πολιτισμό, την μόνη απάντηση στην κρίση που διανύουμε. Επενδύουμε σταθερά στο μεγαλύτερο εθνικό κεφάλαιό μας – την ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας – μέσα από πρωτοπόρες δράσεις».

Η έκθεση «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», φιλοξενεί 48 εκθέματα από τον 14ο έως και τον 6ο αιώνα π.Χ., μεταξύ των οποίων κοσμήματα και κεραμικά σκεύη, που έρχονται να συμπληρώσουν μοναδικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου.

http://www.nooz.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.