Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου,  υπό την προεδρεία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Στέφανου Ξεκαλάκη, συμμετείχε ο αναπληρωτής γραμματέας πολιτικής  Τουρισμού  κ. Βάιος Καλοπήτας.

Στη συνάντηση όπου επίσης συμμετείχαν όλοι οι γραμματείς των τομέων του κόμματος,  συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την πολιτική επικαιρότητα και καθορίστηκαν, οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα ακολουθηθεί  στο εξής,  καθώς οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια απώλειας χρόνου. Σκοπός της συνάντησης επίσης  ήταν η ετοιμασία των πολιτικών προτάσεων  που θα  κατατεθούν  στην προγραμματική συνδιάσκεψη  στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου που θα αναπτυχθεί.

Δρομολογήθηκε ακόμη  ,  η διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων του κόμματος  σε όλη τη χώρα. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο Caravel με την περιφερειακή συνδιάσκεψη Βορείου Νοτίου Αιγαίου και Αττικής .  Ομιλητές θα είναι   η πρόεδρος  κ. Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος των κινήσεων πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

Επισημαίνεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  έχει ανακοινώσει  ήδη τη διεξαγωγή της προγραμματικής και  πολιτικής συνδιάσκεψης  στο τέλος Μαρτίου.  Αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεκινήσει η συγκρότηση των περιφερειακών συντονιστικών συνδιασκέψεων σε όλη την επικράτεια.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βάιος Καλοπήτας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η ευκαιρία  να διαμορφώσουμε το πλέγμα των ιδεών με βάση τις οποίες θα επανασυστηθούμε πολιτικά. Το κάλεσμα είναι ανοικτό και απευθύνεται σε όλους και  κυρίως στους μη προνομιούχους πολίτες.  Αυτούς που συνιστούν ιστορικά τη λαϊκή μας βάση .Πεποίθηση μας  είναι πως η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική παράταξη , η οποία θα δώσει ελπίδα και προοπτική μέσω συγκεκριμένης πρότασης που θα αποτυπώνει την αλήθεια. Αυτή είναι η βασική αρχή η οποία  διέπει τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.