Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Ι. Κορωναίος ταξίδεψε στην Αθήνα για να διεκπεραιώσει εργασίες του Δήμου. Τη Δευτέρα 8-2-2016 παραβρέθηκε στην κλειστή Τεχνική συνάντηση – ενημέρωση με θέμα: Δυνατότητες κοινής πρότασης προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ σχετικά με Ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις στα μικρά νησιά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης με διοργανωτή το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης, του γραφείου του Αρμόδιου Υφυπουργού, του  Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ και των συναρμόδιων διευθύνσεων.  Ο Δήμαρχος πρότεινε την υποβολή κοινής πρότασης από όλα τα μικρά νησιά για την εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλιακών και αιολικών, για την πλήρη κάλυψη της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε νησί, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τα νησιά αυτά να παράγουν μηδενικούς ρύπους.

Το πρωί της Δευτέρας είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του  Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) και συζήτησε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νίσυρος με τα ανεπιτήρητα ζώα. Η κυκλοφορία των ζώων στους επαρχιακούς δρόμους και στους οικισμούς αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και πέραν του γεγονότος ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων, προκαλούν τεράστιες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, κάνουν ζημιές στα φυτά, και παραμορφώνουν τους κήπους στους οικισμούς. Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος ανέφερε στον Διευθυντή ότι στόχος της δημοτικής αρχής δεν είναι να σταματήσει τη κτηνοτροφία που αποτελεί βασικό πόρο για το νησί αλλά να ελέγκξει τους κτηνοτρόφους εκείνους που παρά το γεγονός ότι επιδοτούνται από το Δημόσιο για την κατασκευή εγκαταστάσεων και την προμήθεια ζωοτροφών εν τούτοις έχουν τα ζώα τους ελεύθερα.

Την Τρίτη 9-2-2016 ο Δήμαρχος είχε συνάντηση για θέματα που αφορούν τα Δημοτικά Λουτρά. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν α) την επαναλειτουργία του τελωνείου, β) Την κυριότητα του υπολοίπου τμήματος του Γυαλιού, γ) την χρηματοδότηση για την υπογειοποίηση των καλωδίων.

Στην συνέχεια συναντήθηκε  με την Υφυπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου για θέματα που αφορούν την αύξηση της απασχόλησης στην Νίσυρο.

Στο υπουργείο εξωτερικών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο για θέματα που αφορούν τους απόδημους Νισύριους και για την τουριστική ανάπτυξη της Νισύρου. Ο Δήμαρχος του ζήτησε να συμβάλλει και εκείνος από την πλευρά του στην λειτουργία του τελωνείου και της πύλης εισόδου. Το βράδυ της ίδιας μέρας είχε συνάντηση με τους υπεύθυνους του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ) και συζήτησα το πρόγραμμα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Την Τετάρτη ο Δήμαρχος ταξίδεψε στο Λονδίνο  όπου τις επόμενες δύο μέρες έλαβε μέρος σε συναντήσεις και σε συνέδριο της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα έξυπνα ενεργειακά συστήμάτα, μέρος της επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Συνεργασία στην Επιστήμη και την Τεχνολογία. Στην επιτροπή αυτή λαμβάνουν μέρος 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Δήμαρχος είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας και και αντιπρόεδρος της επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.