Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, ο 31χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για τη μεταφορά και την αποβίβαση στην παραλία της Αγία Μαρίνα στη Ρόδο, 74 παράνομων μεταναστών. Ο 31χρονος, αφού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, εμφανίστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. 

Ο 31χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως κατηγορούμενος μεταφοράς 74 μετανάστες με σκάφος στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣτην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα τεσσάρων (74) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, καθώς και στη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης σε βράχια στην παραλία “ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ” ν. Ρόδου, του μηχανοκίνητου σκάφους “IREM S” στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, αναχώρησε για την περιοχή περιπολικό όχημα, καθώς και πλωτό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το σκάφος να έχει προσαράξει σε απόσταση 20-30 μέτρων από την ακτή και ορισμένοι εκ των επιβαινόντων να έχουν βγει στην παραλία. Στη συνέχεια με τη συνδρομή των λέμβων “ΛΟΥΣΙ” ΣΡ 1155 και “ΑΕΡΑΣ” ΛΡ 4391, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. 

Οι (74) συνολικά αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα ΑΚΑΝΤΙΑΣ ν. Ρόδου όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Το “IREM S” αποκολλήθηκε με ασφάλεια και με ιδία μέσα, κατέπλευσε στο λιμένα ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ν. Ρόδου, όπου κατασχέθηκε, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προέκυψε ότι ο 31χρονος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και συνελήφθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

BINTEO: Χωρίς πρόσβαση στην Αγία Μαρίνα Λιμενικό και ΕΚΑΒ – Αποβίβαση άνω των 70 μεταναστών!

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.