«4 Φλεβάρη 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία»

        Το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που προκηρύχτηκε για τις 4 Φλεβάρη 2016 και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε για εκείνη την ημέρα Πέμπτη, 4/2/2016  στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου και ώρα 10:30 πμ.  

Έτσι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση και να δείξουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας,  να απαιτήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε:

  • Για τον οδοστρωτήρα του νέου ασφαλιστικού που μεθοδεύεται, τις πολιτικές της υποβάθμισης της Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.
  • Για την συνεχή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων την ισοπέδωση της εργατικής τάξης και τον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων.
  • Για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και του πλαισίου υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των συμβάσεων για να ανακοπεί η συνεχής και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη.
  • Για την αποτροπή κατάργησης των Σχολών Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού (η οποία πρόσφερε την απόκτηση ειδικότητας στους ήδη εργαζόμενους στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων)
  • Για επείγοντα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις αλλά και για τους όρους εργασίας των ευάλωτων ομάδων.
  • Για αποτελεσματική προστασία των ανέργων, ενίσχυση της οικογένειας και των δημοσίων υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα μητρότητας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.
  • Για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους στην αρχική του μορφή.

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 πμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.