Κατέθεσε φάκελο με στοιχεία για την ανάθεση -με συνοπτικές διαδικασίες από τον κ. Καμμένο- της αναβάθμισης τεσσάρων αεροσκαφών σε αμερικανική εταιρεία η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα

Φάκελο για την υπόθεση της αναβάθμισης των τεσσάρων αεροσκαφών που κόστισε 500 εκατ. δολάρια κατέθεσε στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η κυρία Ραχήλ Μακρή σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας προσανατολίζεται να διατάξει άμεσα έρευνα και ενδεχομένως να εντάξει τη συγκεκριμένη υπόθεση στο συνολικό φάκελο με προμήθειες εξοπλισμών που ελέγχονται για μίζες.

Επιπλέον κατέθεσε στοιχεία και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του κόμματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, όπως η ίδια δήλωσε στο protothema.gr. «Η συνδρομή της δικαιοσύνης αναμένεται να είναι άμεση και να χυθεί άπλετο φως από την κ. Ράικου και προς τις δύο κατευθύνσεις» σημείωσε η κ. Μακρή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, όταν ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αποφάσισε να αναθέσει, με συνοπτικές διαδικασίες, σε αμερικάνικη εταιρεία την αναβάθμιση τεσσάρων παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση «άρπαζε» από τα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά, προκειμένου να πληρώσει τις δόσεις των δανείων.

Για το θέμα τότε, μάλιστα, είχε συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το σύνολο των εκπροσώπων των κομμάτων (εκτός ΑΝΕΛ) να συμφωνούν πως η περίεργη υπόθεση που αφορά στον κ. Καμμένο πρέπει να ερευνηθεί.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.