Στην εκπομπή “Studio 3” της ΕΡΤ-1, με τους Μαριλένα Κατσίμη και Σεραφείμ Σίλα, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή ο Ηλίας Καματερός, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα.

Ο Ηλίας Καματερός στάθηκε ιδιαίτερα στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, μέρος του οποίου οδεύει προς ψήφιση, δηλώνοντας ότι δεν αφορά σε ένα νομοσχέδιο αλλά σε συνολική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έχει δεσμευτεί παράλληλα με την εφαρμογή της συμφωνίας του καλοκαιριού να εφαρμόσει λύσεις σε σειρά θεμάτων, σύμφωνα με τις αρχές και την ιδεολογία της.

Γι’ αυτό, δήλωσε, όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση θα έρχονται τέτοια νομοσχέδια, που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, όπως στην υγεία και στην εκπαίδευση.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων για την υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού, με καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, με αύξηση χρηματοδότησης των νοσοκομείων και ειδικά αυτών στα νησιά αλλά και στη δυνατότητα που δίνεται στην αυτοδιοίκηση να συνδράμει τα νοσοκομεία, εφόσον θέλει και μπορεί.

Χαρακτηριστικά ανέδειξε το παράδειγμα του Νοσοκομείου της Κω που αποκτά παιδίατρο μετά από 7 χρόνια, στα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για την προσέλκυσή τους στα νησιά αλλά και στις προσπάθειες εφαρμογής τηλεκπαίδευσης και παροχής υποτροφιών σε παιδιά μικρών νησιών που θέλουν να συνεχίσουν στην εκπαίδευση και δε μπορούν.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Κω, ζήτημα που απασχολεί το πανελλήνιο, τόνισε ότι οι νησιώτες στηρίζουν και κρατάνε ζωντανές τις ανθρωπιστικές αξίες της Ευρώπης, παρότι εκπέμπονται αντιφατικές εικόνες.

Η Κως, δήλωσε, είχε την ατυχία, σε αντίθεση με τα άλλα νησιά, να μη διαχειριστεί σωστά το μεταναστευτικό εξαιτίας της στάσης της δημοτικής αρχής. Παρόλα αυτά, σημείωσε, εξελίσσονται πολλές προσπάθειες συμπαράστασης και αρωγής στους πρόσφυγες, φέρνοντας ως παράδειγμα την ταινία των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Κω.

Στο ίδιο θέμα, εκτίμησε, με το φόβο που καλλιεργήθηκε και την πολιτική προέκταση που πήρε η αντίθεση στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής κάποιοι προσπάθησαν να το αξιοποιήσουν σε όφελός τους ενώ χαρακτήρισε εγκληματικό το ότι παρέσυραν νέους σε αυτό. Μέσα από όλα αυτά, σημείωσε ο Ηλίας Καματερός, αναδεικνύεται ο ρόλος των εκπαιδευτικών να προσέξουν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να αναπτύξουν το αίσθημα αλληλεγγύης τονίζοντας ότι «…είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ρατσιστικές ακροδεξιές φωνές».

Στο αγροτικό προέβλεψε εκτόνωση της κατάστασης μετά την αποδοχή των αγροτών να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τα δεδομένα και τις αλλαγές που μπορούν να υλοποιηθούν. Τόνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από διάλογο να βελτιώσει τις κοινωνικές συνθήκες.

Στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών κατηγόρησε τη Ν.Δ. για κωλυσιεργεία στη συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε να μην προχωρήσει η νόμιμη αδειοδότηση των καναλιών.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις του Ηλία Καματερού από 1.21΄50΄΄

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/19fev2016-studio-3/

Leave a Reply

Your email address will not be published.