ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ BLACK MONDAY.gr 

Στις Πηγές Καλλιθέας έχουν μέχρι σήμερα φιλοξενηθεί μοναδικές στιγμές δημιουργίας, οι οποίες χάρισαν ζωή σε ένα εξαίρετο μνημείο και δεκάδες χρόνια προβολής για το νησί της Ρόδου.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑΣήμερα στις Πηγές Καλλιθέας γεννιέται μία ακόμη εκδήλωση, ίσως από τις λιγοστές, που μπορούν να αφήσουν σημάδια ανεξίτηλης προβολής της Ρόδου σε όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, σχηματίζουμε το μονοπάτι των βιβλίων στις Πηγές Καλλιθέας. Να είστε όλοι εκεί, μαζί με 21 συγγραφείς απ’ όλη την Ελλάδα που έχουν γράψει για τη Ρόδο!

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, από τις 17.00 έως και τις 21.00, στις Πηγές Καλλιθέας, παρουσιάζουμε και σχηματίζουμε το μονοπάτι των βιβλίων. Μία σειρά από σημαντικούς συγγραφείς θα βρεθούν στη Ρόδο, προκειμένου να τιμηθούν και να τιμήσουν το νησί των Ιπποτών, της τέχνης και του έρωτα, της θάλασσας και της αγάπης, το οποίο τους ενέπνευσε, γράφοντας το βιβλίο τους.

Το πρώτο μονοπάτι των βιβλίων είναι γεγονός! Σε αυτό θα βρεθούν 21 συγγραφείς από μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας, οι οποίοι έγραψαν για τη Ρόδο και θα ανταμειφθούν με τρούλια, πέτρινες κατασκευές που δίδονταν ως προσευχή των νησιωτών στο Θεό. Τη μοναδική αυτή εκδήλωση θα παρουσιάσει η εκδότρια του Black Monday.gr, δημοσιογράφος Άννα Σαρρή, ενώ σε αυτή θα λάβουν μέρος η Φιλαρμονική της Καλλιθέας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μαλωίνα, μουσικοί όπως η Leida με το βιολί της, ο Λευτέρης Χατζηαντώνης με το σαξόφωνο του, η σχολή χορού της κα Κρητικού και εξαίσια κορίτσια που θα εμφανιστούν σε ένα πολιτιστικό – ιστορικό ρόλο έκπληξη, «τυλιγμένα» με φορέματα από ανακυκλωμένο χαρτί και λουλούδια. Τη βραδιά θα ντύσει με τη φωνή του ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, που θα ερμηνεύσει το τραγούδι της Ρόδου σε πρώτη παρουσίαση.

Το μονοπάτι των βιβλίων όμως, δεν είναι απλά ένας τίτλος για την εκδήλωση, θα δημιουργηθεί με κεραμικά φτιαγμένα από τα εξώφυλλα των μυθιστορημάτων!

Το επίσημο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ…

Στις 18 Οκτώβρη στις ειδυλλιακές Πηγές Καλλιθέας συγκεντρώνονται συγγραφείς από μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας, να τιμηθούν για τα μυθιστορήματα τους που έχουν αναφορά στο νησί της Ρόδου.

Οι συγγραφείς θα βραβευτούν με ΤΡΟΥΛΙΑ (πέτρινες κατασκευές που θεωρούνται προσευχή των νησιωτών στον Θεό). Κυρίαρχος σκοπός όλης της διοργάνωσης, είναι να σμίξουν βιβλία και συγγραφείς με κοινό τόπο αναφοράς την αγάπη τους για το νησί της Ρόδου, στην πρώτη μεγάλη γιορτή βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί εκεί κι έχει σαν στόχο την προσέλκυση παλιών και νέων φίλων αναγνωστών, γύρω από τον μαγικό κι ονειρεμένο κόσμο του βιβλίου.

Οι συγγραφείς που θα παραστούν και θα τιμηθούν είναι οι:
ΕΙΡΗΝΗ BΟΓΙΑΤΖΗ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ, ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ, ΧΡΥΣΑ ΖΑΝΕΣΗ-ΑΛΕΞΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΚΑΝΙΑΡΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΕΪΜΟΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΣΚΑ-ΜΑΥΡΑΚΗ, ΝΙΤΣΑ ΜΑΝΩΛΑ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΣΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΙΤΣΑ ΠΙΠΙΝΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΒΒΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από εκπροσώπους της τοπικής Δημοτικής αρχής.

ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ 3Το καλωσόρισμα των λογοτεχνών θα γίνει με παραδοσιακά χορευτικά της Ρόδου, από την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου, «Το Αμπερνάλλι». Στο βιολί θα ’ναι ο Μανώλης Μπαλάσας και λαγούτο θα παίξει ο Ραφαήλ Μανούσος. Η παρουσίαση των συγγραφέων θα γίνει από την δημοσιογράφο Άννα Σαρρή και τη Ροδίτισσα συγγραφέα και δημοσιογράφο Αναστασία Κορινθίου. Τον γενικό συντονισμό όλη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Μάρθα Κατσιδώνη.

Θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις και μια πρώτη γνωριμία με τα μυθιστορήματα. Οι συγγραφείς θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μαθητών του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», σε φιλικό διάλογο με το κοινό. Στη συνέχεια οι δημιουργοί θα έχουν όλο τον χρόνο, να συναντήσουν τις φίλες και τους φίλους που θα παρευρίσκονται και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους. Ηλεκτρικό βιολί θα παίξει η Leida και σαξόφωνο ο Λευτέρης Χατζηαντώνης.

Οι φίλες/οι που θα είναι κοντά μας, θα απολαύσουν μια απρόσμενη επίδειξη μόδας από φορέματα με ανακυκλωμένο χαρτί και ολόφρεσκα λουλούδια.

Την βραδιά θα ντύσει με την φωνή του ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, που θα ερμηνεύσει το τραγούδι της Ρόδου σε πρώτη ακρόαση. Θ’ ακολουθήσει η επίσημη βράβευση των συγγραφέων από τους μαθητές του νησιού και το φροντιστήριο ΕΝΕΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, τους χορηγούς της βραδιάς και εκπρόσωπους της Δημοτικής αρχής.

Το μονοπάτι των βιβλίων θα δημιουργηθεί από κεραμικά φτιαγμένα από εξώφυλλα των μυθιστορημάτων που θα παραδοθούν από την ΑΝΕΜΟΣ εκδοτική και το BONIS CERAMIK στον πρόεδρο της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. Πηγές Καλλιθέας Ιωάννη Κούρτη και στον πρόεδρο της Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Σέργιο Αϊβάζη.

Η βραδιά θα κλείσει με την Φιλαρμονική του Δήμου Καλλιθέας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μαλώινα.

Σε όλη τη διάρκεια της γιορτής, θα υπάρχουν χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι όπου θα εκπροσωπούνται οι αντίστοιχοι εκδοτικοί οίκοι, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα οι φίλες και οι φίλοι μας τα βιβλία των συγγραφέων και να «κλέψουν» τις υπογραφές των δημιουργών, αφού οι ίδιοι θα είναι παρόντες/ούσες ανάμεσα τους σ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Θα προσφερθούν κεράσματα από κρασί, σαμπάνια, κοκτέιλ, χυμούς, καφέδες ή ρακί.

Την βραδιά που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου, θα καλύψει ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιόφιλα site, το Bookia.gr με τον Παναγιώτη Σιδηρόπουλο, με συνεντεύξεις στον χώρο τόσο των συγγραφέων, όσο και των συντελεστών της εκδήλωσης, αλλά και η εκπομπή βιβλίου «Selfie» που μεταδίδεται από τον ASTRA TV με την Κλεοπάτρα Φωτοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. Πηγές Καλλιθέας από την Δ.Ο.Π.Α.Ρ., την ΑΝΕΜΟΣ Εκδοτική και την Αναστασία Κορινθίου.

Σας περιμένουμε όλους στην γιορτή του βιβλίου, στην γιορτή της Ρόδου!

Πηγή: Black Monday.gr 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.