Συνέντευξη Τύπου, παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Ιωάννης Κούρτης, αναφορικά με τις εργασίες που πραγματοποιεί η εταιρία το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορα κτήρια και μέρη της Ρόδου.

Σε ότι αφορά στο ΑΚΤΑΙΟΝ, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ξανά και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2016. Σημαντικά βήματα, έχουν καταγραφεί και στις Πηγές Καλλιθέας, με την αναδιαμόρφωση, τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού χώρου. Με βασική επιδίωξη του κ. Κούρτη, να είναι η αναγνώριση των Πηγών στη Μεσόγειο ως θεραπευτικές.

Η κοιλάδα των Πεταλούδων, είναι ένα ακόμα έργο επί κατασκευή, για το οποίο γίνονται προσπάθειες ένταξής του μουσείο του, στο ΕΣΠΑ. Όσον αφορά το συσσίτιο στην Παλαιά Πόλη, μετά την ακύρωση του πρώτου άγονου διαγωνισμού και τη διεξαγωγή του νέου, σε δύο μέρες θα δοθεί στην εταιρία «Καμπουρόπουλος Α.Ε.»., ενώ η ΔΕΡΜΑΕ, σε δέκα μέρες από τώρα, θα διεξάγει διαγωνισμό και για την καφετέρια και το ανθοπωλείο στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη.

Το Ακταίον και ο ιδιώτης

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στο ΑΚΤΑΙΟΝ, γνωστοποιήθηκε ότι η καθυστέρηση της αδειοδότησης οφείλονταν στις απεργίες των δικηγόρων και των μηχανικών, καθώς και ότι οι εργολάβοι έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κούρτη, με τον επιχειρηματία, ανακοινώθηκε ότι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι έτοιμο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, αναφέρει συγκεκριμένα: «η κατασκευή αυτού του μνημείου είναι πολύ σημαντική, διότι κινδύνευε μετά από πολλά χρόνια η δομική του στήλη και τα επιχρίσματά του να καταρρεύσουν».

Σχετικά με την παιδική χαρά όπου υπάρχει, θα κατεδαφιστεί και θα φτιαχτεί ξανά με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Υπενθυμίζεται πως, το ΑΚΤΑΙΟΝ δόθηκε για 12 χρόνια στον επιχειρηματία με μηνιαίο ενοίκιο 11.000 ευρώ και 400.000 ευρώ για εγγύηση.

Οι Πηγές Καλλιθέας

Ένα από τα πιο φημισμένα μέρη της Ρόδου, οι Πηγές Καλλιθέας, έχει δεχθεί πολλές αλλαγές. Εσωτερικά και εξωτερικά κατασκευάστηκαν τα δάπεδά των καταστημάτων  και ο διάδρομος από τη μεγάλη ροτόντα μετατράπηκε από σκαλιά σε ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πλέον διατίθεται δωρεάν ίντερνετ. Έχουν φυτευτεί αρωματικά φυτά από όλα τα Δωδεκάνησα  εντός των Πηγών, ενώ τελειοποιήθηκε και το αυτόματο πότισμα. Στο χώρο, έχουν γίνει μονώσεις και ελαιοχρωματισμοί.

Ο κ. Ιωάννης Κούρτης, ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, και τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Ψυλλάκη, για την πιστοποίηση και αναγνώριση των Πηγών Καλλιθέας ως ιαματικές πηγές, με επόμενό του στόχο να αποτελεί η αποδοχή από τη Μεσόγειο του συγκεκριμένου προορισμού ως θεραπευτικού.

«Πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ.

Η κοιλάδα των Πεταλούδων

Ένα ακόμα έργο σε εξέλιξη, αποτελεί η κοιλάδα των Πεταλούδων, στο οποίο κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες το 2015. Στόχος της ΔΕΡΜΑΕ, αποτελεί η ένταξη του μουσείου στο ΕΣΠΑ, μετά τη μελέτη και ανακατασκευή του. Πέραν από τους ελαιοχρωματισμούς και τον εξωραϊσμό του χώρου, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην κοιλάδα με τη βοήθεια του αρμόδιου συνεργείου του Δήμου, ενώ σε μερικά σημεία του εξωτερικού χώρου κατασκευάστηκε πλακόστρωτο. Τα προβλήματα που παραμένουν, είναι η περίφραξη και η πυρασφάλεια.

«Δεν έχει την πλήρη χρήση της η ΔΕΡΜΑΕ» ξεκαθάρισε ο κ. Κούρτης, σημειώνοντας ότι, τα έσοδα των Πεταλούδων έχουν μειωθεί κατά 8% σε σχέση με πέρυσι.

Το παλιό συσσίτιο

Στο παλιό συσσίτιο στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, θα κατασκευαστεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με το ενοίκιο να παραμένει στα 3.750 ευρώ τον μήνα.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να το αλλάξουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση δόθηκε στην εταιρία Καμπουρόπουλος Α.Ε., μετά τον δεύτερο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, εφόσον ο πρώτος κρίθηκε άγονος, λόγω φερεγγυότητας του εγγυητή.

Ο κ. Κούρτης, έκανε αναφορά και στην καφετερία και στο ανθοπωλείο του νεκροταφείου του Ταξιάρχη, για το οποίο σε δέκα μέρες θα είναι έτοιμος ο διαγωνισμός για να δοθεί σε ιδιώτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.