Ποιο είναι το μουσικοποιητικό αφιέρωμα

«Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ»

της ΄΄ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ΄΄ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου

που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη  2 Σεπτεμβρίου 2015 ώρα 20.30 στο Ιερό νησί της Πάτμου, στο υπαίθριο θέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης του Ευαγγελιστή  Ιωάννη.

ΠΑΤΜΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΒΑΦΗΣΗ «Ομάδα Καβάφης», με εμπνευστή τον Μπάμπη Κουλούρα, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 με σκοπό να μεταδώσει την ποίηση του μεγάλου Οικουμενικού μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Η παράσταση αυτή-αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στο έργο του. Μέχρι σήμερα η «Ομάδα Καβάφης» έχει δώσει περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα τα έσοδα των παραστάσεων της Ομάδας, όταν υπάρχει εισιτήριο, δίνονται σε συλλόγους και οργανώσεις που διεξάγουν κοινωνικό έργο  και  δραστηριότητες αλληλεγγύης προς αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Για την πολιτιστική τους προσφορά η Ομάδα Καβάφης και ο επικεφαλής της Μπάμπης Κουλούρας έχουν βραβευθεί  από τις Ομοσπονδίες της Ομογένειας, από την UNESCO,  από το Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης με το βραβείο PAUL HARRIS  FELLOW, από το Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου  αλλά και  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ έχουν  ανακηρυχθεί από το FORUM 20.21  ως Πρεσβευτές της προσπάθειας να αναδειχθούν η Σύρος και οι Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

 

Το αφιέρωμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αλεξανδρείας, Κίνι της Σύρου με την πανσέληνο του Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, Φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, Θέατρο Απόλλων της Σύρου,  Μέγαρο Τσιροπινά   Σύρου, Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, Αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου,  Ίδρυμα  Ευγενίδου,  Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου με το λυκόφως του Αυγούστου, Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη,  Μέγαρο Μουσικής της Γρανάδα, Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης Ανδαλουσίας, Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ της Ούμπεδα στην Ανδαλουσία,  Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, Ιωάννινα, Παρίσι, Διεθνές Φεστιβάλ  Καρδίτσας, Ινστιτούτο ΚΥΒΕΛΗ Σύρου με πανσέληνο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο HARVARD, Βρυξέλλες,  Στοκχόλμη, Πάτρα, Ηράκλειο, Μήλο, Δήμο Π.Φαλήρου, SYDNEY, ADELAIDE και στις 2-9-2015 στο υπαίθριο θέατρο του             Ιερού  Σπηλαίου της Αποκάλυψης του Ευαγγελιστή Ιωάννη  στην Πάτμο.   Επόμενοι προορισμοί   Λονδίνο, Ιθάκη, Κεφαλονιά,Μύκονος, Βερολίνο, Κύπρος, Μελβούρνη, Καμπέρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α.

 

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Αντώνης Κονσολάκης Βαγγέλης Αραγιάννης, Σοφία Σερέφογλου, Γεωργία Λίτσα,  Ζαννής Μαραγκός και Μάκης Πρίντεζης.

Ερμηνεύονται 12 τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη.

Στην ερμηνεία των τραγουδιών η Ελπίδα Γαδ και η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.

 

Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλει από στήθους 20 ποιήματα του Αλεξανδρινού  και η  Νικολέττα  Ρούσσου αφηγείται  στιγμές από τη ζωή του, γνώμες, κριτικές και   αναφορές στο έργο και στη ζωή του και κάποιες αναγκαίες  αναλύσεις ποιημάτων.

 

Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Κουλούρα.

Η παράσταση διαρκεί 1.30΄ ώρα περίπου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της παράστασης, δημοσιεύματα, video και φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της Ομάδας «Καβάφης» http://www.kavafis-syros.blogspot.gr/

 

Email: politistikosanosyrou@gmail.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.