ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Συνεδρίασε η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου, τη Δευτέρα, 1 Φλεβάρη 2016 και αποφάσισε να συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στις 4 Φλεβάρη 2016.

Η Διοίκηση του Σωματείου τονίζει ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα, που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να προωθήσουν τα αντεργατικά μέτρα. Η κατάσταση των ταμείων, η βιωσιμότητα τους, αποτελούν το «όχημα» για να δικαιολογηθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό στοχεύει να απαλλάξει κράτος και κεφάλαιο από την υποχρέωση της Κ.Α. Να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στους μονοπωλιακούς ομίλους, με φθηνότερους εργάτες, ώστε με ευνοϊκότερους όρους να διασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία σήμερα και όταν ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία.

  • Στοχεύει μέσα από τη συρρίκνωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την περικοπή παροχών υγείας – πρόνοιας, επιδομάτων, να εξασφαλίσει μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων από το κράτος.
  • Να ανοίξει χρυσοφόρους δρόμους για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες και την υγεία.

Τα μέτρα που παίρνονται οδηγούν για άλλη μια φορά τη ζωή της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων αγροτών σε αδιέξοδο.

Κανένας δεν εξαιρείται.

Το νέο νομοσχέδιο – λαιμητόμος χτυπάει παλιούς και νέους ασφαλισμένους, όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και όσους μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Η παρατεταμένη ανεργία στις κατασκευές τσακίζει κόκαλα.

Οι εργάτες στοιχίζονται πίσω από τα επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, τα επιχειρήματα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Το αποτέλεσμά των διαπραγματεύσεων είναι προδιαγεγραμμένο, φτώχεια, ανέχεια, χτύπημα δικαιωμάτων για το λαό και νέα προνόμια, περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δείχνει τη σκληρότητα των μέτρων. Αποδεικνύει ότι τα μέτρα είναι μόνιμα.

  • Με το νέο τρόπο υπολογισμού οι συντάξεις μετατρέπονται σε ψίχουλα.
  • Η μείωση κατά 1,8 δις της κρατικής επιχορήγησης για την Κ.Α σημαίνει λιγότερες παροχές υγείας – πρόνοιας. Σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβά τις αναγκαίες παροχές, όταν τις χρειαστούν.
  • Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς» στους νυν συνταξιούχους και η εκκαθάριση του «λογαριασμού» με το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
  • Η χειροτέρευση των προϋποθέσεων του ΕΚΑΣ οδηγεί στην αφαίρεσή τους σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Έχουμε όλοι ευθύνη και καθήκον να μη μείνουμε απαθείς.

Στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει απαντάμε με μαζικό, οργανωμένο αγώνα.

Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία.

Όλοι στις απεργιακές  συγκεντρώσεις, την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη,

Στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, στις 10.30 πμ

Και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις 11.00 πμ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.