Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/4/16 στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στη Λαμία, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρουσία του Προέδρου της κ. Ανδρουλάκη Μανώλη, του Αντιπροέδρου της κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, του Προέδρου της Δ.Ο.Ε. κ. Θανάση Κικινή, του αιρετού μέλους του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. κ. Βασίλη Παλιγιάννη και πολλών στελεχών που προσήλθαν από όλα τα μέρη της χώρας αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός, συνθετικός και ουσιαστικός διάλογος για τα οργανωτικά ζητήματα της παράταξης (που είναι πρώτη δύναμη στο χώρο της Α’θμιας Εκπαίδευσης), έγινε ανάλυση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και κατατέθηκαν προτάσεις για την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του Έλληνα εκπαιδευτικού, τη στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

  • Στην ομιλία του ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε οργανωτικά ζητήματα και κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση της επικοινωνιακής τακτικής που πρέπει να ακολουθήσει η παράταξη. Αναφέρθηκε επίσης στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών, στην υποχρηματοδότηση και στην κομματικοποίηση της εκπαίδευσης καθώς και στην καθημερινή επιστημονική και οικονομική υποβάθμιση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί της χώρας.
  • Η εκδήλωση έκλεισε με επίδοση τιμητικής πλακέτας στο συνταξιούχο συνάδελφό μας ΔΑΚίτη αγωνιστή στο χώρο της Α’θμιας εκπαίδευσης και στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Μαγκλάρα Αθανάσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.