Στην Τάφρο ανοίγει το «Βιβλίο των Θρύλων»

Ποιος είπε  ότι δεν υπάρχουν θρύλοι; Ή ότι έχουν πεθάνει ή δεν μπορούν να αναγεννηθούν; Στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου ¨Μελίνα Μερκούρη» στη Ρόδο, στις 3 Σεπτεμβρίου, αναγεννάτε στις 9 το βράδυ το «Βιβλίο των Θρύλων», από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι».
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» και η εταιρεία παραγωγής «Εργοστάσιο Ονείρου», παρουσιάζουν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, στο Θέατρο Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», τη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ», με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ.
Το έργο
Έτος 2077. Η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι έχασαν τη φαντασία τους, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο. Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Ασταναπάν και μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει αξίες που έχουν χαθεί.
Οι ηθοποιοί:
Έλλη Μερκούρη, Τόνια Παπαδάκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Πιέτρης
Φιλική συμμετοχή σε βίντεο-προβολή: Στον ρόλο της μάγισσας η Βίκυ Σταυροπούλου, Γρηγόρης Αρναούτογλου & Μαρία Μπεκατώρου. Τη φωνή της δίνει, η Χριστίνα Κουλουμπή

Παιδαγωγικά ερεθίσματα:
Πόσο η τεχνολογία επηρεάζει τη ψυχολογία των παιδιών;

Πόσο τo διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση είναι υπεύθυνα για την αποξένωση τους;
Η παράσταση έχει ως βασικό μέλημά να καλλιεργήσει τη φαντασία των παιδιών μέσα από οπτικά ερεθίσματα που είναι εμπνευσμένα απ’ το Μαύρο Θέατρο της Πράγας. Στόχος είναι να εμψυχώσει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών μέσω του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης που είναι βασισμένη και στο θεατρικό παιχνίδι και ν’ αφυπνίσει τις αισθήσεις, χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη μουσικής και χορού. Τέλος, το παιδί καλείται να ανακαλύψει νέες μορφές επικοινωνίας που ξεκινούν απ’ την παντομίμα και φτάνουν στη Νοηματική Γλώσσα.

Συγγραφέας: Δημήτρης Πιέτρης,
Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη,Δημήτρης Πιέτρης,
Σκηνικά-Ζωγραφική: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Ευαγγελία Πολυζωίδη
Χορογραφίες: Έλλη Μερκούρη
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Μακιγιάζ: Φρέντυ Καλομπράτσος
Μαλλιά: Ζήσιμος Βακολέτος
Video Art: James P.
Σύνθεση Τραγουδιού «Δεν φοβάμαι τίποτα» & Ερμηνεία: Τζώρτζια Κεφαλά (του συγκροτήματος ΜΠΛΕ),
Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Σπηλιώτης
Συντονισμός Παραγωγής-Δημόσιες Σχέσεις: Δούκα Ειρήνη-Ρεγγίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.