Στην Τάφρο «ζωντάνεψε» το Βιβλίο των Θρύλων!

Παρουσία εκατοντάδων μικρών παιδιών, αλλά και μεγαλυτέρων, η Τάφρος στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, πλημμύρισε από θρύλους και παιδικά γέλια. Η πιο Θρυλική Παράσταση του Καλοκαιριού, μάγεψε μικρούς και μεγάλους, ενώ επιχείρησε να μεταδώσει και εκπαιδευτικά μηνύματα, αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου και το εγκλωβισμό – απομόνωση των παιδιών. «Το Βιβλίο των Θρύλων», άνοιξε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, στο Θέατρο της Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη».

ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ 7

Το Βιβλίο των Θρύλων είναι μια διαφορετική, ξεχωριστή και πρωτότυπη παράσταση. Η ιστορία από μόνη της είναι σύγχρονη και προσαρμοσμένη στη σημερινή κατάσταση των παιδιών. Ο τρόπος σκέψης των παιδιών είναι πιο γρήγορος, η αισθητική τους και τα κριτήρια τους είναι σε υψηλό επίπεδο. Το έργο πραγματεύεται πολλά και διαφορετικά θέματα.

Διαδραματίζεται στο έτος 2077 όπου τα ηλεκτρονικά παιχνίδια υπερισχύουν όλων. Η επικοινωνία, η φαντασία, τα όνειρα, το γέλιο και τα παραμύθια έχουν εξαφανιστεί διότι οι άνθρωποι τα ξέχασαν και χάθηκαν στην εικονική πραγματικότητα. Η φύση και τα ζώα δεν υπάρχουν παρά μόνο εικονικά. Το βιβλίο των θρύλων ανοίγει και από μέσα ξεπηδούν οι θρύλοι και οι ήρωες του έργου. Το μοναδικό παιδί που ακόμη ονειρεύεται συναντά τον ασημένιο ιππότη ΆσταΝαπάν και μαζί ξεκινούν το ταξίδι. 

Η ψυχαγωγία, η διασκέδαση και  το γέλιο δεν σταματούν στην ιστορία καθώς έρχεται και η συγκίνηση. Το παιδί πρέπει να ξεπεράσει τους φόβους του για να φτάσει στον τελικό προορισμό.

ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ 4

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου “Το Αμπερνάλλι” και η εταιρεία παραγωγής «Εργοστάσιο Ονείρου», συνδιοργάνωσαν μια διαφορετική παιδική θεατρική παράσταση, με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ, των Πρότυπων Κέντρων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης “Δημιουργία” και του Παιδότοπου “Μιλού”. Την εκδήλωση στήριξαν οι: Blue Star Ferries, Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη, Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη.

Στο «Βιβλίο των Θρύλων» έπαιξαν οι ηθοποιοί: Έλλη Μερκούρη, Τόνια Παπαδάκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Πιέτρης. Φιλική συμμετοχή σε βίντεο-προβολή: Γρηγόρης Αρναούτογλου & Μαρία Μπεκατώρου. Τη φωνή της δίνει, η Χριστίνα Κουλουμπή. Στον ρόλο της μάγισσας η Βίκυ Σταυροπούλου.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ασημένιος Ιππότης, μιλά στο Black Monday.gr

Πηγή: Black Monday.gr 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ 12

Leave a Reply

Your email address will not be published.