“Πρωταθλήτριες” στα ξενοδοχεία δίπλα στο κύμα η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος

Αν η Ελλάδα φημίζεται για το καλοκαίρι της, τότε τα καλύτερα ξενοδοχεία δίπλα στο κύμα περιμένουν να σας φιλοξενήσουν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. 2.683 ξενοδοχεία φιγουράρουν μπροστά σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στα ελληνικά νησιά.

beachfront-hotels-in-greek-islands

Μετά από σχετική έρευνα της μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, προέκυψε ότι τα πρωτεία στη λίστα των νησιών με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία κατέχει η Κρήτη με 568 καταλύματα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Από αυτά, 203 είναι στο Νομό Χανίων, 133 στο Νομό Ηρακλείου, 124 στο Νομό Ρεθύμνου και 108 στο Νομό Λασιθίου.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Κέρκυρα με 193 παραλιακά ξενοδοχεία σε όλο το νησί. Μόνο στον Κάβο θα βρείτε 18 και στην Παλαιοκαστρίτσα 14 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας.

Την τριάδα συμπληρώνει το νησί των ιπποτών, η Ρόδος, με 181 ξενοδοχεία την ώρα που μόνο στο Φαληράκι βρίσκονται 28 ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα.

beachfront-greek-islands-travelmyth-table

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα εξής νησιά:
Νάξος: 116 παραλιακά ξενοδοχεία
Σαντορίνη: 91 παραλιακά ξενοδοχεία
Ζάκυνθος: 79 παραλιακά ξενοδοχεία
Κεφαλονιά: 75 παραλιακά ξενοδοχεία
Θάσος: 68 παραλιακά ξενοδοχεία
Εύβοια: 57 παραλιακά ξενοδοχεία
Πάρος: 56 παραλιακά ξενοδοχεία

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν καθώς βρίσκονται μπροστά σε παραλία ακόμα και αν υπάρχει ανάμεσα δρόμος, αλλά χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτίριο. Αναγκαία προϋπόθεση για την κατάταξη ενός ξενοδοχείου στην κατηγορία αυτή είναι η παραλία να είναι προσβάσιμη και να ενδείκνυται για κολύμπι. Στην έρευνα έχουν μετρηθεί ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα τουλάχιστον σε ένα από τα μεγαλύτερα sites κρατήσεων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.