Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα για την υποστελέχωση του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου. Στη συζήτησή της που έχει προγραμματιστεί από τη Βουλή για την Πέμπτη 10.12.15, επιπλέον των ζητημάτων που θίγονται στο κείμενο της Επίκαιρης, ο Υπουργός θα ερωτηθεί από τον Δ. Κρεμαστινό και για τους λόγους υποστελέχωσης του Λ.Σ. Δωδεκανήσου και ενίσχυσης των υπηρεσιών μόνο με μικρής χρονικής διάρκειας αποσπάσεις, καθώς και για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας των υπηρετούντων στην περιοχή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

04.12.2015

Αρ. Πρωτ.: 249/4-12-15

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα

 

ΘΕΜΑ:  Υποστελέχωση Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου

 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναδείχθηκαν με το μεταναστευτικό/προσφυγικό, είναι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, πράγμα που επανειλημμένα έχω επισημάνει στη Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις. Σήμερα, το θέμα τίθεται και από πλευράς Ε.Ε. η οποία διαπιστώνει την ανεπαρκή φύλαξη των συνόρων και ζητά είτε συνδρομή της Τουρκίας είτε της Frontex.

Το πρόβλημα επιδεινώνει δραστικά η υποστελέχωση του Λ.Σ. Δωδεκανήσου, το οποίο ακόμα και μετά τη μείωση της οργανικής του σύνθεσης ούτε σήμερα πλησιάζει αριθμητικά την προβλεπόμενη στελέχωση. Είναι απορίας άξιο πώς με εμφανώς αυξημένη ευθύνη και φόρτο εργασίας υπάρχει υποστελέχωση τη στιγμή που –όπως πληροφορήθηκα- Λ.Σ. άλλων περιοχών (π.χ. Θεσσαλονίκη και Καβάλα) είναι υπερστελεχωμένα.

Δεδομένου ότι ο κ. Υπουργός είχε στην αρχή της πρώτης θητείας του αναφερθεί σε «χρόνιες αδράνειες» αλλά και δεδομένων των αυξανόμενων πιέσεων που δημιουργούνται στις υπηρεσίες από την ανάγκη διαχείρισης του ρεύματος εισερχομένων, στη δεύτερη πλέον θητεία του,

 

Ερωτάται:

  1. Υπάρχουν υπερστελεχωμένες υπηρεσίες στο Λ.Σ. και σε τι ποσοστό; Γιατί δεν εφαρμόζεται το ΠΔ 33/09 για την άρση του ανορθολογισμού στην κατανομή της δύναμης του Σώματος; Γιατί δεν διενεργούνται μεταθέσεις προς τα Δωδεκάνησα;
  2. Παρέχονται επαρκώς τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και η υλικοτεχνική υποδομή στους λιμενικούς της Δωδεκανήσου;

         

Ο ερωτών βουλευτής

 

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Leave a Reply

Your email address will not be published.